INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Kinezi grade prugu Banjaluka-Novi Grad

21.12.2015. | A. Macanović | Novosti

Predstavnici kineske kompanije „China Shandong Economic&Technical Cooperation Group“ isporučili su Vladi Republike Srpske projektnu dokumentaciju za rekonstrukciju železničke pruge Banjaluka-Prijedor-Novi Grad, saznaju „Novosti“ u ministarstvu saobraćaja i veza Srpske.

Sa kineskim partnerima u zgradi Vlade RS razgovarali su predsednica Vlade Željka Cvijanović, ministar saobraćaja i veza Neđo Trninić, direktor JP „Železnice RS“ Dragan Savanović i direktor JP „Autoputevi RS“ Dušan Topić.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Predstavnici kineske kompanije iskazali su još jednom svoje interesovanje za učešće u realizaciji velikih infrastrukturnih projekata u RS. To se, pre svega, odnosi na rekonstrukciju pruge Banjaluka-Prijedor-Novi Grad, kao i na izgradnju auto-puta na ovom pravcu – rekli su u resornom ministarstvu.

Predstavnici kineske kompanije istovremeno su informisali zvaničnike Srpske da je u toku izrada studijske dokumentacije i generalnog projekta za prvu fazu auto-puta Banjaluka-Prijedor.

Rekonstrukcija

Projekat rekonstrukcije 110 kilometara železničke pruge od Banjaluke do Novog Grada (granica sa Hrvatskom) je od izuzetnog značaja za Republiku Srpsku, jer čini okosnicu u prevozu železne rude. Prema statistici, 58 odsto ukupnog prevoza „Železnice Republike Srpske“ prevezu ovom deonicom.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;