INFONET-468X60-BANNER

Leskovac će morati da izgradi novi kolektor

16.12.2015. | Jugmedia

- Leskovac će morati da izgradi potpuno novi kolektor za prečišćavanje otpadnih voda – saopštio je na javnoj raspravi o budžetu za narednu godinu gradonačelnik Goran Cvetanović. On je kazao da je izvršeno snimanje kolektora koje je pokazalo da samo 11 posto od 5 kilometara njegove dužine može da bude u funkciji.

- To znači da ćemo morati da pravimo novi kolektor koji će koštati sigurno preko 200 miliona dinara – saopštio je gradonačelnik. On je najavio i sudske sporove zbog loše izvedenih radova na kolektoru.

- Tu će da se definiše ko  je odgovoran, zbog čega je to tako i zašto su neki dobili po 150 miliona dinara avansno – kazao je ne pricizirajući o kome se radi ni za šta je novac dat.

Još aprila meseca je ustanovljeno da su na glavnom gradskom i industrijskom kolektoru popustile cevi zbog čega je doveden u pitanje i početak rada Centralnog postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Leskovcu. Na više mesta došlo je do ulegnuća cevi, ali i do začepljenja zbog prodora vode i mulja na spojevima.

Rok za završetak Fabrike za prečišćavanje otpadnih voda bio 1. jun ove godine. Za ovu kapitalnu investiciju 2005. godine podignut je kredit od 1,2 miliona evra.

Izgradnju kolektora dugog 5,2 kilometara finansirao je iz kredita Grad Leskovac, a izgradanju postrojenja sa proširenjem kanalizacije na severu Leskovca Evropska unija, Vlada Holandije i Vlada Srbije sa oko 24 miliona evra. Kolektor su gradila leskovačka preduzeća „Velika Morava“ i „Crna Trava“.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;