IZOLACIJA-468X60-BANNER

Novi Sad: Tender koči gradnju zgrade Muzičke i Baletske škole

16.12.2015. | Radio 021

Dugo najavljivana izgradnje zgrade na Limanu IV za potrebe Baletske i Muzičke škole „Isidor Bajić“ stoji jer je tender stopiran zbog prigovara ponuđača Komisiji za zaštitu prava ponuđača, saznaje „Radio 021“. Prigovor je podnet još u septembru, a kako se vidi na sajtu škole novi prigovor je podnet i početkom decembra.

www.pixabay.com

S druge strane, to što su podneti prigovori nije zaustavilo postupak izbora izvođača na gradnji I faze, pa je komisija pri Muzičkoj školi odabrala kao najpovoljniju ponudu beogradskog preduzeća „M enterijer gradnja“ sa podizvođačima „INTEC“ Novi Sad i „Hidrozavod“ Novi Sad.

Vrednost ugovora je 274 miliona dinara bez PDV-a. Inače, drugi ponuđač je bio „Graditelj NS“ sa nekoliko podizvođača koji je ponudio cenu od 230 miliona dinara, ali je njihova ponuda odbijena zbog nedostatka dokumentacije. Kada će biti doneta odluka republičke komisije je nepoznato jer ne postoji rok u kome treba da odluče, pri čemu to već traje predugo.

Ukoliko tender bude oboren, ovim će se produžiti čekanje na izgradnju zgrade koju bi koristili Muzička i Baletska škola koji su podstanari već decenijama.

Podsetimo da je procenjena vrednost izgradnje objekta škole sa koncertnom dvoranom kapaciteta 400 mesta oko 1,7 milijardi dinara i da je predviđeno da njenu izgradnju u nekoliko faza finansiraju Novi Sad sa oko 900 miliona dinara i Ministarstvo nauke sa oko 800 miliona dinara. Veći deo sredstava je već obezbeđen u budžetu.

Procena je da bi izgradnja moderne škole trajala dve godine od početka gradnje, tako da sa svim ovim odlaganjima jasno je da škola ne bi mogla da bude gotova pre 2018. godine.

Inače, od ranije je poznat arhitektonski projekat koji predviđa da zgrada ima tri sprata, da kapacitet Muzičke škole bude oko 1.500 učenika, a Baletske škole 600 učenika. Površina objekta bi sa koncertnom dvoranom, prvom koju će dobiti Novi Sad za takve namene, bila skoro 15.000 kvadrata bruto.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Pablo 01.02.2023.
Nema gradnje nikakve gospodo preduzetnici. ...
Nena 31.01.2023.
Ima li nade da se u Sadovima kod zeleznicke...
Jovan Vranjes 30.01.2023.
Da li cemo mi koji odavno trazimo legalizac...
DARKO 30.01.2023.
Ne može legalizacija objekata građenih na t...
Megi 17.01.2023.
Ovo je stvarno nešto posebno...kao u Švajca...

;