INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Grade zgradu na odbojkaškom terenu

16.12.2015. | M. T. K. | Novosti

Virus urbanističkog haosa, ovih dana kao epidemija širi se prestonicom. Investitori, pod plaštom nedavno usvojenog Zakona o ozakonjenju, dižu kvadrate i na nemogućim lokacijama. U zvezdarskom naselju Medaković 3, u Ulici Braće Srnić, nepoznati investitor, na prostoru terena za odbojku, počeo je da gradi stambenu zgradu. Inspekcija je stopirala radove, ali neimari nelegalne građevine se nisu puno obazirali.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Reporteri „Novosti“ u ponedeljak (14. decembar 2015.) zatekli su bagere i rovokopače. Započeli su neformalan razgovor sa radnicima.

- Da li se ovde zida stambena zgrada?

- Ne znam – odgovorio je radnik.

- A, da li se onda gradi neki novi sportski teren?

- Ovde će se zidati sve osim sportskih terena. Dođite za dva meseca, pa ćete videti šta ćete zateći – kratko je odgovorio bagerista.

Na jednoj od bandera zalepljeno je rešenje opštinske građevinske inspekcije. Gradilište je zapečaćeno, a protiv N.N. lica podneta je prijava.

- Naša inspekcija je u petak i subotu izlazila na teren. Zatvorili smo gradilište. Čuli smo da su opet nastavljeni radovi, ali nećemo odustati. Svakog dana slaćemo inspektore na teren, a pisaćemo i krivične prijave – za „Novosti“ priča Edip Šerifov, predsednik opštine Zvezdara.

Komšije su ogorčene zbog nelegalne gradnje.

- Ovo je nečuveno. Na prostoru gde su nekada bili igralište i park, neko je bahato odlučio da zida po svojoj volji. Ovakav javašluk već deset dana svakodnevno prijavljujemo nadležnim ispekcijama i nastavićemo dok ne prestanu radovi – priča jedan komšija.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;