INFONET-468X60-BANNER

Jagodina: Rusi nastavljaju izgradnju fabrike

16.12.2015. | Tanjug

- Kompanija „Nort karton“ (North Carton) iz Volgograda uskoro će nastaviti radove na izgradnju fabrike talasastog kartona i kartonske ambalaže, koji su bili prekinuti zbog finansijskih problema tog ruskog investitora – izjavio je predsednik Skupštine grada Jagodine Dragan Marković-Palma.

- Investotor je obezbedio sredstva i nastavlja izgradnju i mi očekujemo da fabrika bude završena u maju ili junu sledeće godine – rekao je Marković na sednici Skupštine grada.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Reč je o fabrici koja mesečno može da proizvede 18 miliona kvadratnih metara kartona. Njena izgradnja počela je u junu 2013. godine, a kamen temeljac su položili tada predsednik Vlade Ivica Dačić, predsednik Skupštine grada Dragan Marković-Palma i vlasnik kompanije Vladimir Slobohotov.

Površina proizvodnog dela fabrike, rečeno je tada, je 15.000 kvadratnih metara, početna investicija je 15 miliona evra i predviđeno je da zaposli oko 200 radnika.

Fabrika, na kojoj je završeno oko 50 odsto radova, biće opremljena najsavremenojom opremom proizvođača iz Italije, Holandije i Japana i zadovoljava sve evropske ekološke standarde. Fabriku gradi domaća firma „Visokogradnja“ iz Beograda.

Projektant fabrike Aleksandar Mandošev istakao je tada da je fabrika „velika za Evropu, pa i Rusiju“ koja ima još 10 ovakvih. Ima liniju za proizvodnju pločastog kartona dugu oko 120 metara i još sedam proizvodnih linija za finalizaciju. U svom sastavu ima skladište sirovina i gotovih proizvoda.

Fabrika se gradi u Industrijskoj zoni na „Koridoru 10“ gde već rade tri fabrike kompanija iz Italije.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;