Niče most između Bratunca i Ljubovije

04.12.2015. | V. Mitrić | Novosti

Radovi na izgradnji mosta na Drini, između Bratunca i Ljubovije, u punom su zamahu, u šta se na gradilištu uverila i naša ekipa. Neimari beogradskog „MBA-Ratka Mitrovića“ rade pristupne puteve, od šljunka, do mosta. Uveliko su odmakli i radovi na izgradnji zaštite za stope.

- Radovi idu po planu – rekao je Vladimir Tolimir, glavni inženjer preduzeća „MBA-Ratko Mitrović“, koji nadgleda posoa koji rade i majstori i stručnjaci.

Radovi su počeli pre nešto više od mesec dana, kada ih je ozvaničio predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, sa predsednikom RS Miloradom Dodikom i predstavnicima Ljubovije i Bratunca.

- I po radu mašina i ljudi, i po onome što je urađeno više je nego jasno da će u predviđenom roku naša lepa često plahovita Drina biti premošćena – kaže Miposlav Mićić, predsednik opštine Ljubovija. - Lokalna vlast će uraditi sve što treba da pomogne.

Vidoje Jovanović, pomoćnik predsednika opštine Ljubovija, koji je više od decenije „bio bitku“ za novi most koji treba da poveže Ljuboviju i Bratunac, odnosno Srbiju sa RS i BiH, kaže da sve ide valjano na zadoovoljstvo i sreću ljudi sa obe obale Drine i svih onih koji su vezani za ovaj pravac.

Čekanje

- Stari gvozdeni most je davno dotrajao, njime ne mogu da saobraćaju ni teretna vozila, nema mogućnosti za carinjenje, pa novi most i mi i komšije preko Drine čekamo „kao ozeblo sunce“ – kaže Jovanović.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Bojan 19.04.2021.
Biće da su pojedinci to već odradili...o tr...
Katarina 18.04.2021.
Kada i gde se moze konkurisati za subvencij...
PERA 17.04.2021.
Kada I gde mogu da konkurisem
Milan 17.04.2021.
Ljudi, prvo pažljivo pročitajte vest pa ond...
Sasa 17.04.2021.
Molim vas obavestite kad je prijava za subv...