INFONET-468X60-BANNER

Medvedev suspenduje i "Turski tok"?

02.12.2015. | B-92

Pregovori o izgradnji gasovoda „Turski tok“ biće suspendovani zbog prestanka rada Rusko-turske međuvladine komisije, rekao je neimenovani uzvor upoznat sa pregovorima

Tim povodom oglasio se i ruski ministar ekonomije Aleksej Uljukajev, koji kaže da Ruska vlada nije suspendovala projekte „Turski tok“ i nuklearnu elektranu „Akuju“ u Turskoj, jer je ta odluka u nadležnosti poslovnih kompanija.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Vlada nije zamrzla ove projekte – rekao je Uljukajev na konferenciji za novinare održanoj posle završetka trilateralnih pregovora u Briselu o trgovinskom sporazumu između EU i Ukrajine, prenosi i agencija „Rojters“.

- U ovoj fazi nije bilo odluka o obustavi, zamrzavanju ili okončanju finansiranja ovih projekata, tako da se baziramo na pretpostavci da će ovi projekti biti realizovani – kazao je Uljukajev.

„Tas“ je prethodno javio da će pregovori o izgradnji gasovoda „Turski tok“ biti suspendovani zbog prestanka rada Rusko-turske međuvladine komisije, pozivajući se na izjavu jednog neimenovanog izvora upoznatog s pregovorima.

Prema ruskoj agenciji, vlada u Moskvi je ranije danas odlučila da obustavi aktivnosti Rusko-turske međuvladine komisije za trgovinsku i ekonomsku saradnju, na čijem čelu se nalazio ruski ministar energetike Aleksandar Novak.

Ruski premijer Dmitrij Medvedev je potpisao vladin dekret kojim se uvodi mnogo sankcija Turskoj zbog obaranja ruskog vojnog aviona, među kojima su zabrana uvoza hrane iz te zemlje i čarter letova između dve države.

U dekretu ruske vlade o specijalnim ekonomskim merama protiv Turske, koji je objavljen na zvaničnom sajtu Vlade, međutim nema nikakvih informacija koje se odnose na mere u energetskom sektoru, pa ni o gasovodu „Turski tok“ i nuklearnoj elektrani „Akuju“.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


MERIS
MERIS
BEOGRAD-PALILULA
www.meris.rs

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;