Mihajlović: Hitno zabraniti rad na crno na koridorima

23.11.2015. | Tanjug

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture zatražilo je od Inspektorata za rad da hitno pojača kontrolu na gradilištima na Koridoru 10 i Koridoru 11, kako bi se sprečio rad „na crno“ i radnici ostvarili svoja prava.

U saopštenju Ministarstva se navodi da potpredsednica Vlade i ministarka Zorana Mihajlović insistira da radnici koji rade na najvećim infrastrukturnim projektima u zemlji budu zaštićeni i ostvare sva prava koja im po zakonu pripadaju, od redovne isplate zarada do zaštite zdravlja i bezbednosti na radu.

Na osnovu podataka Inspektorata o rezultatima kontrole gradilišta i izdatim rešenjima, Ministarstvo će preduzeti mere prema izvođačima koji krše zakon, kako bi se zaštitili građevinski radnici.

Ministarstvo upozorava da firme koje angažuju radnike „na crno“ neće moći da rade na infrastrukturnim projektima, jer je to jedan od kriterijuma koji ih stavlja na „crnu listu“, na kojoj se nalaze kompanije koje ne plaćaju obaveze prema državi, sa radnicima ne zaključuju ugovore o radu i ne vode računa o njihovoj bezbednosti i zdravlju na radu.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Suza 06.05.2021.
Kako se odrzavaju betonske kade?
Biljana 05.05.2021.
U mnogim zgradama u bg place se grejanje in...
Marko 05.05.2021.
Sve piše, osim kako i gde da se prijavimo.....
Vesna 04.05.2021.
Kako mogu da se prijavim za tu subvenciju k...
Ozrenka 03.05.2021.
Kako da se prijavim za zamenu stolarije na ...