INFONET-468X60-BANNER

Mihajlović: Hitno zabraniti rad na crno na koridorima

23.11.2015. | Tanjug

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture zatražilo je od Inspektorata za rad da hitno pojača kontrolu na gradilištima na Koridoru 10 i Koridoru 11, kako bi se sprečio rad „na crno“ i radnici ostvarili svoja prava.

U saopštenju Ministarstva se navodi da potpredsednica Vlade i ministarka Zorana Mihajlović insistira da radnici koji rade na najvećim infrastrukturnim projektima u zemlji budu zaštićeni i ostvare sva prava koja im po zakonu pripadaju, od redovne isplate zarada do zaštite zdravlja i bezbednosti na radu.

Na osnovu podataka Inspektorata o rezultatima kontrole gradilišta i izdatim rešenjima, Ministarstvo će preduzeti mere prema izvođačima koji krše zakon, kako bi se zaštitili građevinski radnici.

Ministarstvo upozorava da firme koje angažuju radnike „na crno“ neće moći da rade na infrastrukturnim projektima, jer je to jedan od kriterijuma koji ih stavlja na „crnu listu“, na kojoj se nalaze kompanije koje ne plaćaju obaveze prema državi, sa radnicima ne zaključuju ugovore o radu i ne vode računa o njihovoj bezbednosti i zdravlju na radu.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;