Autokomanda već puna rupa

19.11.2015. | N. Vukić | Novosti

Asfalt na nedavno potpuno rekonstruisanom kružnom toku propao je u rekordnom roku. Duž linije tramvajskih šina mnogo je rupa i pukotina, a rupe „niču” kao pečurke i na prostoru za pešake.

Drži vodu dok majstori odu – to je istina o Autokomandi, koja, posle višemesečne rekonstrukcije, a otvorena pre samo četiri meseca, već ima oštećenja! Doduše, „drži vodu“, pa je petnaestominutni pljusak dovoljan da se napravi jezero, parališe saobraćaj i izazove potop obližnjih lokala.

Mnoge projektantske greške uočene su tokom, kao i posle završetka radova. Nažalost, iako su građani sugerisali, ostale su da čekaju neku novu rekonstrukciju. Međutim, ako kolovoz ne izdrži ni do prve zime, već se otvore rupe, i posle svega nekoliko meseci od otvaranja saobraćajnice za vozila, na njemu se već vide zakrpe, nije do projekta, nego do kvaliteta asfalta ili kvaliteta radova.

U kružnom toku, rupe i pukotine prate liniju tramvajskih šina. Asfalt se kruni i osipa, a oštećenja posle svake padavine sve više se šire. Ovim tempom, do prvog snega bi mogli da se otvore čitavi krateri.

I na prostoru za pešake rupe niču kao pečurke. Iako su putari završili prekopavanje, tek uređene trotoare prekopava kako ko stigne. Ili, ploče posle raznih iskopavanja nisu vraćene u prvobitno stanje, nego su krive, štrče, te su trotoari neravni, „idealni“ za saplitanje.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nenad 25.01.2022.
Kod krovne membrane ljudi greše zato što ps...
Goran 23.01.2022.
Sky Fort Sofia 202 m !
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...