Vesić: Cvetni trg će biti završen do 15. decembra

13.11.2015. | Tanjug

- Rekonstrukcija Cvetnog trga biće završena do 15. decembra i to će biti jedan od najlepših beogradskih trgova – najavio je gradski menadžer Goran Vesić.

Kako je saopštila Gradska uprava, Vesić je podsetio da su radovi trebali da budu završeni do 10. oktobra, ali su radnici naišli na neočekivane probleme, odnosno kada su uklonjene ploče, pokazalo se da se vodovodne i kanalizacione cevi ne nalaze tamo gde su bile ucrtane.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- To je usporilo radove na obnovi jer su radnici morali da rade ručno kako ne bi oštetili neku cev. Pored toga, kada su instalacije pronađene, pokazalo se da su dotrajale i da moraju da budu zamenjene – naveo je Vesić.

On je za „Blic“ i „Večernje novosti“, rekao i da je pronađena kanalizaciona cev za koju preduzeće „Beogradski vodovod i kanalizacija“ nije ni znalo, i koju je neko tokom raznih rekonstrukcija ukopao i zatvorio kako bi jednog dana priključio određene objekte. Tokom radova, dodao je, urađen je novi potporni zid koji nije bio planiran.

- To su osnovni razlozi zbog kojih završetak radova kasni. Najvažnije je da su urađeni veoma kvaliteteno i da Beograd dobija predivno mesto kojim ćemo se ponositi – naglasio je Vesić.

Gradski menadžer je rekao i da će, u donjem delu, pored stepenica koje će voditi na gornji deo platoa, biti postavljena četiri objekta u kojima će se prodavati cveće i antikvarne knjige, a tu će biti i info-pult „Turističke organizacije Beograda“.

Tokom naredne godine, u saradnji sa „Udruženjem dramskih umetnika“, dodao je, biće raspisan konkurs za „Glumačku stazu“, gde će se nalaziti spomenici poznatim srpskim glumcima i rediteljima u scenama iz poznatih pozorišnih predstava.

Na početku novog trga, preko puta SKC-a, dodao je, biće postavljen spomenik Borislavu Pekiću, donacija Fondacije „Borislav Pekić“, i spomenik neće ličiti na one koji su do sada postavljani u Beogradu.

Cvetni trg bi narednih godina, dodao je, mogla da krasi i česma ili fontana i to bez novog raskopavanja, jer su u donjem delu trga već urađene instalacije.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...
zoran 12.01.2022.
Mozda ce u eurima sve poskupeti zbog nikakv...
Rados 02.01.2022.
Lepa predizborna kampanja samo ne znam koja...