IZOLACIJA-468X60-BANNER

"Agencija za investicije i stanovanje": U ovoj godini završeno niz važnih objekata

12.11.2015. | Beoinfo

- „Agencija za investicije i stanovanje“ je u ovoj godini finansirala je izgradnju nekoliko važnih projekata, a sledeće godine nastaviće se sa ovakvim trendom, pa će naš grad dobiti nove i sređene vrtiće i škole, nove zdravstvene ustanove i važne saobraćajnice – rekao je za „Beoinfo“ Luka Petrović, direktor „Agencije za investicije i stanovanje“.

On je istakao da je u ovoj godini finansirana rekonstrukcija tramvajske pruge, kontaktne mreže, kolovoza, trotoara i infrastrukture u Ulici vojvode Stepe (od Autokomande do Banjice), gradnja Ustanove za povremeni i privremeni boravak osoba sa smetnjama u razvoju „Predah plus” u Šekspirovoj ulici, sanacija i adaptacija trećeg sprata zgrade hirurgije u KBC „Dr Dragiša Mišović-Dedinje”, sanacija krova i zamena dela fasadne bravarije na drugom spratu Dečjeg kulturnog centra Beograda, kao i sanacija, adaptacija i rekonstrukcija zgrade Osnovne škole „Ivan Goran Kovačić” na Zvezdari.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Planirano je da se do kraja ove godine završi  i sanacija i adaptacija objekta vrtića u kompleksu „Elektronske industrije“ u Zemunu. U proceduri su nabavke za izvođenje radova na izgradnji objekata stambenog kompleksa u Ovči (pripremni radovi nasipanja terena su završeni), zdravstvene stanice u Malom Mokrom Lugu, zameni fasadne bravarije na niskom prizemlju, prizemlju, prvom i delu drugog sprata objekta Dečjeg kulturnog centra, završetku izgradnje kombinovane dečje ustanove u naselju Altina i sanaciji, adaptaciji i rekonstrukciji Osnovne škole „Dragojlo Dudić” u Malom Mokrom Lugu. Planirano je i da se do kraja godine urade projekti za izgradnju više objekata socijalnog i pristupačnog stanovanja u Kamendinu, rekonstrukciju objekta u Resavskoj 40b za potrebe Muzeja grada Beograda, izgradnju novog krova Doma zdravlja „Obrenovac” i rekonstrukciju i dogradnju Osnovne škole „Svetislav Golubović Mitraljeta” u Batajnici – kazao je Luka Petrović.

On je najavio da će u toku naredne godine biti nastavljeni radovi na sanaciji i adaptaciji Muzeja Jovana Cvijića, na izgradnji druge faze sekundarne mreže sistema za navodnjavanje poljoprivrednog zemljišta u Grockoj, izgradnji stambenog objekta na lokaciji zapadno od Ulice dr Ivana Ribara, infrastrukturnom uređenju stambenog kompleksa u Ovči, izgradnji objekta za prečišćavanje otpadnih voda u Ovči, adaptaciji, na sanaciji i rekonstrukciji objekata računovodstva i nove bolnice i rekonstrukciji liftova u centralnoj zgradi KBC „Zemun”, kao i adaptaciji i sanaciji otvorenog stadiona SRC „Tašmajdan” (druga faza).

- Planirano je da se sledeće godine rekonstruiše Bulevar oslobođenja, od Slavije do Veterinarskog fakulteta, sa uređenjem Trga Slavija, Ruzveltova i Ulica Mije Kovačevića (od Vukovog spomenika do Omladinskog stadiona), gradi zdravstvena stanica u Oplenačkoj ulici u Kneževcu, saniraju otvoreni bazeni u SC „Novi Beograd”, sanira mala sala i urade preostali radovi u okviru kompleksa „Kombank arena” i uradi rekonstrukcija, sanacija i adaptacija dela objekta Pozorišta „Boško Buha” – istakao je direktor „Agencije za investicije i stanovanje“.

Prema njegovim rečima, u 2016. godini biće urađeni i projekti za izgradnju Gradske galerije na Kosančićevom vencu, izgradnju kombinovane dečje ustanove sa centralnom kuhinjom u Ovči, rekonstrukciju i sanaciju OŠ „14. oktobar” u Kneževcu, dogradnju OŠ „Sava Šumanović” u naselju Altina, izgradnju fiskulturne sale i rekonstrukciju i adaptaciju postojećeg objekta OŠ „Dositej Obradović” na Umki i rekonstrukciju ulica Kraljice Marije, 27. marta, Džordža Vašingtona i Cara Dušana. Sledeće godine uradiće se i projekti za rekonstrukciju, adaptaciju i sanaciju Centralne kule na Starom sajmištu, Osnovne škole „Dr Arčibald Rajs” na Paliluli, Osnovne škole „Stevan Sinđelić” na Zvezdari, Treće beogradske gimnazije, kao i projekti za sanaciju, adaptaciju i rekonstrukciju objekata SRC „Pionirski grad” na Čukarici.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Pablo 01.02.2023.
Nema gradnje nikakve gospodo preduzetnici. ...
Nena 31.01.2023.
Ima li nade da se u Sadovima kod zeleznicke...
Jovan Vranjes 30.01.2023.
Da li cemo mi koji odavno trazimo legalizac...
DARKO 30.01.2023.
Ne može legalizacija objekata građenih na t...
Megi 17.01.2023.
Ovo je stvarno nešto posebno...kao u Švajca...

;