Kragujevac: Sportski centar za osobe sa invaliditetom

05.11.2015. | P. P. | ŠumadijaPress

Postavljanjem kamena-temeljca „Centra za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom Iskra“ „Delta holding“ je obeležila osam godina uspešnog rada „Delta fondacije“.

Kamen-temeljac posatvili su dr Gordana Damnjanović, član Gradskog veća za zdravstvo i socijalna pitanja, Aleksandra Jeličić, zamenik upravitelja „Delta fondacije“ i Mikica Budimirović, predsednik „Saveza košarkaša u kolicima Srbije“.

U gradnju ovog objekta „Delta fondacija“ uložiće 500.000 evra i darovaće ga gradu, koji je za ove namene obezbedio zemljište i kompletnu infrastrukturu, u blizini igrališta Fudbalskog kluba „Jadran“ i Spomen-parka u Šumaricama. Objekat će raditi pod okriljem „Gradskog sekretarijata za socijalnu zaštitu“.

Kako kaže Predrag Milutinović, direktor projekta u „Delti ril estejt“, koja vodi ovaj posao, pri projektovanju je vođeno računa o standardima koji treba da budu po meri korisnika objekta:

- Planirano je da gradnja objekta koji se prostire na 660 kvadratnih metara i ima kapacitet za 88 korisnika, traje šest meseci. Centar će imati četiri smeštajne jedinice, multifunkcionalni prostor za edukaciju, seminare i inkluzivna druženja, kao i sportsko-rehabilitacioni blok sa ordinacijom za terapijsku masažu, sobom za hidroterapiju, sportskom salom i ordinacijom za psihologa i pedagoga. U ovom centru biće zaposleno 15 stručnih radnika – rekao je Milutinović.

Kako kaže Goran Nikolić, generalni sekretar, Paraolimpijske akademije „Junior“, očekuje se da ovo postane svojevrstan paraolimpijski centar, značajan ne samo za Kragujevac i Srbiju već i za region.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Bane 28.02.2021.
U čl.2. Ugovora koji su vlasnici stanova za...
Zvezdan 23.02.2021.
Ovo je samo zanimljivost za nas. Naše zelen...
Куриња 17.02.2021.
Када креће са радовима?
Sulja Besir 09.02.2021.
Jeli radite u Austriju imamo 270 m2 tarasei...
Saurus 08.02.2021.
Liči na bledu kopiju Karađorđevog trg u Bat...