INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Beograd: "Šansa" će biti kao VIP loža!

02.11.2015. | K. Malešević | Novosti

Poslednja šansa da nakon noćnog izlaska tokom sedamdesetih godina prošlog veka nađete srodnu dušu bila je u istoimenom kultnom restoranu na „Tašu“. Novu šansu čuveno boemsko mesto dobiće sa završetkom radova na rekonstrukciji stadiona „Tašmajdan“, kada će biti završena izgradnja nove krovne konstrukcije, kuhinje i moderne terase sa pogledom na tašmajdansku arenu.

- Biće kao nekad, kada je sa stadiona do „Šanse“ dopirala najmodernija muzika – priseća se Radmila Milićević, kako kaže, beogradski podmladak od 70 i kusur godina.

Stari boemski duh sačuvan je u svakom kamenu mozaika, u svakom gestu konobara obučenih u crna odela sa bordo leptir-mašnama, u starim i redovnim gostima. Lagane italijanske kuhinje ipak nema još od marta meseca, kada je srušena zbog adaptiranja tribina stadiona. Međutim, već u maju gosti će moći da uživaju u starim specijalitetima iz novog ambijenta.

- Stara kuhinja je izmeštena, nova će gotovo gledati na stadion. Sa obe strane restorana vodiće stepenice do tribina. Poseban gušt biće iz bašte kraj reflektora, odakle će moći da se slušaju i gledaju koncerti, klizalište, šta god se bude održavalo u areni – kaže Ratko, šef restorana.

Rekonstrukciju stadiona, koja traje već četiri godine, ovaj restoran stoički je podneo, pa se zatvarao samo na dan ili dva u toku najvećih radova na zidovima i dok je skidan tanak sloj krovne konstrukcije.

„Taš“ gotov do 14. februara

Stadion „Tašmajdan“, čija rekonstrukcija traje skoro četiri godine, trebalo bi prema planu da bude konačno završen 14. februara naredne godine. Ipak, izvođači radova se nadaju da bi Beograđani mogli već u decembru da se klizaju na „Tašu“.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;