INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Završeni građevinski radovi u sortirno-reciklažnom centru

21.10.2015. | E-Vršac

Predsednik opštine Vršac Čedomir Živković i direktor KP „Drugi oktobar“ Ljubisav Šljivić su sa saradnicima obišli objekat sortirno-reciklažnog centra, koji je, što se tiče građevinskih radova, kompletno završen.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Od marta 2014. godine, kada je postavljen kamen temeljac, građevinci su do danas podigli termoizolovanu halu površine 1.720 kvadratnih metara i uredili asfaltni prostor oko tog objekta.

- U infrastrukturne i građevinske radove smo uložili preko 100 miliona dinara, većim delom iz budžeta „Drugog oktobra“, a manjim iz budžeta Opštine Vršac. Sada tražimo partnera za nabavku opreme za sortiranje i recikliranje smeća. Već smo u pregovorima sa potencijalnim partnerima iz Rumunije, koji imaju iskustva u toj delatnosti – rekao je Ljubisav Šljivić.

Kada sortirno-reciklažni centar bude proradio, sadašnja deponija, čija je površina oko 24 hektara, biće dovoljna za potrebe Vršca i okolnih opština Bela Crkva, Alibunar i Plandište.

- Vršačka deponija je možda i najbolje organizovana deponija u Srbiji, jer smo je godinama opremali po najsavremenijim standardima. Sada nam je cilj da puštanjem u rad sortirno-reciklažnog centra deponija praktično prestane da postoji, jer će se čak 90 odsto prikupljenog smeća u ovom objektu obrađivati i pretvarati u sirovine, energiju i toplu vodu – naglasio je Čedomir Živković.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;