Uskoro izbor novog izvođača na Koridoru 10

19.10.2015. | Tanjug

- Posle raskidanja ugovora sa bugarskom „Trace group“ na Koridoru 10 zbog spore izgradnje obilaznice oko Dimitrovgrada na istočnom kraku tog putnog pravca, procedura za izbor novog izvođača radova biće pokrenuta vrlo brzo, u narednih deset dana – navode u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Pomoćnik ministra za drumski transport, puteve i bezbednost saobraćaja Saša Stojanović izjavio je „Tanjugu“ da su se uslovi za raskid ugovora sa bugarskom kompanijom stekli još polovinom građevinske sezone, kao i da sledi raskid ugovora na preostale dve deonice.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Taj progres nije zadovoljavajući u odnosu na rok definisan ugovorom, mereći procenat povučenih sredstava i stepen radova. Videli ste da oni nemaju kapaciteta, od četiri deonice na dve su i nekako radili, ispunjavali neki dinamički plan, međutim, na obilaznici oko Dimitrovgrada koja je u suštini najjednostavnija za realizaciju oni su apsolutno podbacili – objasnio je Stojanović.

On je napomenuo i da nije bilo realnih razloga za to – nije bilo nikakvih ozbiljnijih problema, projekti su jasno definisani, eksproprijacija urađena, a nije bilo vremenskih nepogoda koje bi onemogućavali radove.

- Nejasno je da ugovor vrednosti 19-20 miliona evra nisu bili u mogućnosti da realizuju – primetio je Stojanović, dodajući da su nadležni pokušali da održe ugovor koliko su mogli, pa su, između ostalog, pravili dinamičke planove na nedeljnom nivou.

- Sa „Svetskom bankom“ smo se dogovorili da ako ne bude pomaka krajem septembra, raskinemo ugovor – kazao je Stojanović dodajući da će ugovor sa bugarskom kompanijom biti raskinut na još dve deonice. - Želimo da pošaljemo poruku da Srbija neće da plaća nerad, jer vi plaćate ozbiljne penale za nepovučena sredstva, ukoliko se povučena sredstva ne realiziuju.

On je napomenuo da je juče poslato obaveštenje o raskidu ugovora i da će „Svetska banka“, po finalizaciji raskida ugovora, pokrenuti novu proceduru.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Katarina 18.04.2021.
Kada i gde se moze konkurisati za subvencij...
PERA 17.04.2021.
Kada I gde mogu da konkurisem
Milan 17.04.2021.
Ljudi, prvo pažljivo pročitajte vest pa ond...
Sasa 17.04.2021.
Molim vas obavestite kad je prijava za subv...
Latinka 16.04.2021.
Gde mogu da se prijavim za stolariju pošto ...