INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Austrijancima most na Savi?

14.10.2015. | N. Vukić | Novosti

Most na Savi kod Ostružnice, ukoliko ne bude preokreta u poslednji čas, gradiće Austrijanci. Komisija za stručnu ocenu ponuda objavila je da će ugovor o izgradnji nedostajućeg dela na levoj strani obilaznice, dodeliti preduzeću „Štrabag“. Prema tenderskoj dokumentaciji, rok za završetak radova je 790 kalendarskih dana.

Iako je Komisija za stručnu ocenu ponuda objavila da je posle pregleda ponuda utvrdila predlog da se ugovor o predmetnoj nabavci dodeli firmama „Zublin“, „Dividag“ i PZP „Zaječar“ na čelu sa „Štrabagom“, u „Putevima Srbije“ još uvek nema informacija o ostalim učesnicima tendera, kao ni o kriterijumima za izbor izvođača.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Još nije istekao rok za žalbe neuspešnih ponuđača te nismo u mogućnosti da objavljujemo detaljne informacije vezane za javnu nabavku radova na izgradnji mosta preko reke Save kod Ostružnice – rekli su redakciji „Novosti“ u ovom javnom preduzeću.

Postojeći most kod Ostružnice je samo desna konstrukcija, dok je za prelaz Obilaznice u punom profilu neophodno dograditi i levu stranu. U planu je da majstori izgrade trasu dugu oko tri kilometra u okviru koje je i leva strana mostovske konstrukcije raspona 1.965 metara.

Preduzeće „Putevi Srbije“ letos je raspisalo tender za nastavak radova i očekivalo se da do kraja godine počne izgradnja. U konkursnoj dokumentaciji navedeno je da se od ponuđača očekuje da ispunjava opšte uslove koji podrazumevaju da mu je prosečan godišnji obrt u poslednjih pet godina 40 miliona evra, kao i da je realizovao najmanje dva mosta određene veličine i vrednosti.

Mada je struka odlučila, do isteka roka za žalbe biće neizvesno hoće li Austrijanci opet „orati“ srpske drumove.

Završetak u februaru 2018?

JP „Putevi Srbije“ raspisalo je konkurs i za konsultantsku uslugu stručnog nadzora na izgradnji pomenutog mosta, a svi zainteresovani imaju rok do 24. novembra ove godine da se jave. Kako se u pozivu navodi, njihove usluge će biti potrebne od decembra 2015. do februara 2018. godine.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;