INFONET-468X60-BANNER

Mali: Otvaranje Ulice Vuka Karadžića 10. decembra (video)

06.10.2015. | Tanjug

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je radove na rekonstrukciji Ulice Vuka Karadžića, koja će biti deo šire pešačke zone, a koji će biti završeni do 10. decembra.

- Rekonstrukcija Vuka Karadžića je, prvi korak u pretvaranju užeg centra u pešačku zonu, a na proleće sledeće godine će se nastaviti sa tim aktivnostima, pa će Obilićev venac i Zmaj Jovina ulica takođe biti pretvoreni u pešačku zonu – istakao je Mali.

- Kako budemo gradili podzemne garaže, tako ćemo zatvarati i druge ulice – objasnio je gradonačelnik, ističući da je cilj da se kroz razvoj pešačkih zona i kroz Terazijsku terasu dođe do reke, čime se ostvaruje višedecenijski san građana da iz centra grada mogu da prošetaju do Save i Dunava, koje su naše najveće bogatstvo.

Mali je, nakon obilaska radova, rekao novinarima da mu je želja da se sve što se radi u gradu, radi po planu i po dogovorenoj dinamici.

- Lepo je kada vidite da gradska preduzeća „Beograd put“, „Javno osvetljenje“, „Beogradski vodovod i kanalizacija“ rade po dinamici i kvalitetu koji su dogovoreni – rekao je Mali, podsećajući da su radovi na rekonstrukciji počeli pre dva meseca.

Nadležni će, dodao je, nastaviti da se trude da, gde god je moguće, rade gradska preduzeća i radnici.

- To je pravi način, možemo da ih kontrolišemo, a po kvalitetu i dinamici oni ispunjavaju sve rokove – zaključio je gradonačelnik.

U Ulici Vuka Karadžića u toku su radovi na izradi asfalta, kao podloge za ploče koje će kasnije biti postavljene.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;