INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Kragujevac 11 godina čeka deonicu do auto-puta

30.09.2015. | Ana Rebić | RTV

Ni nakon 11 godina od početka radova, izgradnja deonice koja povezuje Kragujevac sa auto-putem, nije završena. „Savez sindikata“ iz Kragujevca izrazio je zabrinutost kako će nezavršena infrastruktura uticati i na potencijalne investitore kada četvrti grad u Srbiji još uvek nema dobru povezanost sa glavnim auto-putem.

Da li je Kragujevac povezan sa auto-putem odlučuje zapravo da li je Kragujevac provincija ili ne kažu iz „Saveza samostalnih sindikata“. Put od 19 kilometara skoro je završen, ima četiri prekida a vozila se preusmeravaju na jedinu traku koja je u funkciji.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Put se gradi više od deset godina. To je nešto što svakog investitora može da obeshrabri i da vidi da je Vlada nepouzdana i da se ne drži ugovora koji postigne sa investitorima. Ako pogledate okolinu Beograda ka Vojvodini možete videti mala mesta koja imaju izvanrednu infrastrukturu i tamo je normalno da dolaze investitori – isiče Jugoslav Ristić, predsednik „Saveza samostalnih sindikata Kragujevca“.

Izgradnja je obustavljena jer trenutno nema ni jednog radnika na pravcu Kragujevac-Batočina.

- To je žila kucavica za grad Kragujevac i zbog „Fijata“ i zbog drugih investicija i mi jedva čekamo kada će autoput biti završen i pušten u rad. Problemi su nastali na teritoriji koja ne pripada teritoriji grada Kragujevca ali naravno da smo mi apsolutno zainteresovani da se taj problem reši i gradonačelnik grada Kragujevca je u stalnim kontaktima sa resornim Ministarstvima. Dobili smo obećanje da će i taj problem uskoro biti rešen – ukazuje Predrag Džajević, član Gradskog veća za investicije, Kragujevac.

Još 2008. godine kada je potpisan ugovor između „Fijata“ i Republike Srbije jedan od uslova je bio i taj da se izgradi ova deonica kako bi se olakšao promet vozila.

Iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture ni nakon 10 dana nismo dobili odgovore na pitanja zbog čega su obustavljeni radovi i kada će biti završena glavna deonica koja povezuje Kragujevac i auto-put. „Savez sindikata“ se pita do kada će četvrti grad po veličini u Srbiji ostati na margini razvoja jer nezavršena infrastruktura i nepovezanost puteva može da odvrati potencijalne investitora od toga da ulože u kragujevačke fabrike.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;