INFONET-468X60-BANNER

Nadogradnja prihvatilišta za odrasle u Futogu

28.09.2015. | V. Pavlov | Dnevnik

Prihvatilište za odrasla i stara lica u Futogu pri Gerontološkom centru „Novi Sad“ uskoro bi moglo da dobije nadogradnju postojećeg objekta, a za izradu urbanističkog projekta Grad Novi Sad je opredelio 300.000 dinara.

Kako je rekao direktor Gerontološkog centra, Dragan Milošević, Prihvatilište trenutno raspolaže sa 36 ležaja od kojih je tokom letnjih meseci u proseku bilo zauzeto 32.

- Podaci kojima raspolažemo nam već ukazuju na to da će u periodu zime ovaj kapacitet biti apsolutno nedovoljan. Zato nam je finansijska podrška od Grada i više nego značajna i daleko veći broj socijalno ugroženih osoba bez krova nad glavom će bar u zimskim mesecima moći da se smesti u toplom, dobije medicinski nadzor i hranu – objasnio je direktor.

Postojeći kapacitet bi se nadogradnjom sprata i dogradnjom u prizemlju proširio za  24 kreveta. Kako kažu u Gerontološkom centru, broj socijalno ugroženih osoba se iz godine u godinu povećava i to je neminovnost koja čeka ovu ustanovu. Upravo zato će čak i povećani kapacitet vrlo brzo biti nedovoljan.

Projektna dokumentacija bi trebalo da bude gotova već u novembru, a dalji tok radova zavisi od mogućnosti Grada.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;