Paviljon "Knjaz Miloš" u novom ruhu do jula 2016. godine

22.09.2015. | Tanjug

Kompanija „Knjaz Miloš“ potpisala je sa opštinom Aranđelovac i specijalnom bolnicom za rehabilitaciju „Bukovička banja“ memorandum o rekonstrukciji paviljona „Knjaz Miloš“.

Ukupna vrednost radova na rekonstrukciji paviljona iznosi 20 miliona dinara, a ugovorom je predviđeno da restauracija bude završena do jula naredne godine.

Prilikom potpisivanja dokumenta istaknuto je da će obnova tog zdanja koji ima veliki simbolički značaj za sve stanovnike Aranđelovca, a nalazi se u parku Bukovičke banje, predstavljati i kamen temeljac za budući razvoj turizma. Paviljon „Knjaz Miloš“ podignut je 1907. godine na mestu najstarijeg izvora mineralne vode u Srbiji.

U ime opštine Aranđelovac ugovor je potpisao predsednik te opštine Bojan Radović koji je napomenuo da je prva faza rekonstrukcije paviljona započela pre nekoliko nedelja, a biće završena naredne godine. On je zahvalio i Vladi Kraljevine Norveške koja je uložila 8 miliona dinara za prvu fazu rekonstrukcije.

Radović je naveo da će rekonstrukcija tog važnog, istorijsko-kulturnog zdanja, biti značajna za dalje unapređenje turističkih sadržaja tog grada dodajući da je cilj vlasti da se Aranđelovac ponovo vrati na mapu vodećih banjskih centara u Srbiji i regionu.

 

 
Share |

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Đorđe 14.10.2021.
Radio bi 2 vikend kuće na Zlatiboru unutraš...
Kamenorezac 11.10.2021.
NIje poskupeo kamen, možete proveriti na sa...
Ivan 06.10.2021.
Sve je to ok. Ali da su bar vratili put u p...
ljuba 29.09.2021.
Hajde da danas analiziramo ocene izvodljivo...
Savic 27.09.2021.
Jedno od najlepiših i najpoželjnijih naselj...