Paviljon "Knjaz Miloš" u novom ruhu do jula 2016. godine

22.09.2015. | Tanjug

Kompanija „Knjaz Miloš“ potpisala je sa opštinom Aranđelovac i specijalnom bolnicom za rehabilitaciju „Bukovička banja“ memorandum o rekonstrukciji paviljona „Knjaz Miloš“.

Ukupna vrednost radova na rekonstrukciji paviljona iznosi 20 miliona dinara, a ugovorom je predviđeno da restauracija bude završena do jula naredne godine.

Prilikom potpisivanja dokumenta istaknuto je da će obnova tog zdanja koji ima veliki simbolički značaj za sve stanovnike Aranđelovca, a nalazi se u parku Bukovičke banje, predstavljati i kamen temeljac za budući razvoj turizma. Paviljon „Knjaz Miloš“ podignut je 1907. godine na mestu najstarijeg izvora mineralne vode u Srbiji.

U ime opštine Aranđelovac ugovor je potpisao predsednik te opštine Bojan Radović koji je napomenuo da je prva faza rekonstrukcije paviljona započela pre nekoliko nedelja, a biće završena naredne godine. On je zahvalio i Vladi Kraljevine Norveške koja je uložila 8 miliona dinara za prvu fazu rekonstrukcije.

Radović je naveo da će rekonstrukcija tog važnog, istorijsko-kulturnog zdanja, biti značajna za dalje unapređenje turističkih sadržaja tog grada dodajući da je cilj vlasti da se Aranđelovac ponovo vrati na mapu vodećih banjskih centara u Srbiji i regionu.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 21.01.2022.
Tako je, ali Avaz Twist Tower ima visinu od...
Adi 20.01.2022.
Avaz Twist Tower Sarajevo Bosna i Hercegovi...
Nenad 12.01.2022.
Neće poskupeti kamen. Kamen struganik, prir...
zoran 12.01.2022.
Mozda ce u eurima sve poskupeti zbog nikakv...
Rados 02.01.2022.
Lepa predizborna kampanja samo ne znam koja...