Šabac: Trg po meri građana

10.09.2015. | Danas

Kompletna rekonstrukcija gradskog trga u Šapcu ušla je u završnu fazu. Od početka jula sa nekadašnjeg trga skinuta je betonska podloga, srušena velika žardinjera, a parking koji je zauzimao polovinu površine je izmešten.

Nakon toga urađena je instalacija za osvetljenje kao i za fontanu, i na kraju jedan deo je asfaltiran dok je drugi deo trga dobio finu betonsku podlogu. Sve to biće izvedeno u raznim bojama, a Šapčani će dobiti mesto za izlazak, velike manifestacije, izložbe na otvorenom, kao i biciklističku stazu.

Celokupna investicija košta oko 500.000 evra, a izvedena je po idejnom projektu troje mladih arhitekata. Za razliku od ranijeg projekta gde je bilo predviđeno podizanje dvospratne zgrade tik ispred hotela „Sloboda“ na insistiranje gradonačelnika Nebojše Zelenovića taj projekat je odbačen i data prilika mladim šabačkim urbanistima da urede trg po meri građana.

Uz to, u toku su radovi i na formiranju manjeg trga ispred zgrade Doma VJ kao i asfaltiranju obližnjih ulica. Sada će Šapčani na tom mestu dobiti kružni tok, a i centar će dobiti sasvim novi izgled. Već 17. septembra počinje Čivijada i Karneval, kao uvod u čuveni Šabački vašar tako da će se mnogobrojni gosti i posetioci uveriti u lepše lice grada.

 

 
Share |

Komentari: 2

Boban-Šabac 22.09.2015 11.35.39

"Beograd na vodi" je samo maketa, koja će i ostati samo maketa i velika prevara. Šabački trg je stvarnost, na zadovoljstvo većine Šapčana. SNS pravi samo makete, Nebojša Zelenović, uz pomoć saradnika, izvođača ,...... napravio trg jedinstven na Balkanu.

Dosta lazi 10.09.2015 10.59.39

Ovaj trg je u rangu naprednjackog "Beograda na vodi". Sumnjivo izabrana ekipa partijskih clanova, bez referenci i ozbiljnog radnog izkustva, mimo regularne procedure i javnog konkursa, uredjuje trg pred izbore. Ovakav pristup " demokratskih" snaga u Sapcu zajedno sa Zelenovicem nam govori da nema razlike na politickoj sceni. Svi su isti.

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 21.01.2021.
Sve je to lepo, ali ne rešava uzrok nego po...
mile 20.01.2021.
Na slici mnogo lepo izgleda.
Milan 08.01.2021.
Možete li mi zamjeniti lezaj u pumpe grunst...
Zvonko 05.01.2021.
Pa godina 2020 je prosla, ja zivim na zapad...
Darko 05.01.2021.
Kada bi se odbili svi zahtevi za legalizaci...