Ečka: Fiskulturna sala umesto atomskog skloništa

02.09.2015. | RTV

U Ečki kraj Zrenjanina nastavljeni su radovi na izgradnji fiskulturne sale čime će biti stvoreni uslovi da gotovo 300 učenika te škole nastavu fizičkog vaspitanja izvode u adekvatnom prostoru, a ne kao što je to sada slučaj – u improvizovanom malom objektu atomskog skloništa.

Prema rečima gradskih čelnika koji su danas obišli školu „Dr. Aleksandar Sabovljev“ u tom mestu, završetak fiskulturne sale očekuje se za oko pet meseci, a direktor te osnovne škole Marinel Bugar kaže da će to biti istorijski trenutak za Ečku.

- Nismo ni očekivali da ćemo dobiti ovakvu, sada već mogu da kažem, sportsku mini-halu, sa prostorom za publiku i svim pratećim sadržajima. I to će mnogo značiti i za Ečku i za okolna sela – kazao je Bugar novinarima.

Kako je naveo, mogućnosti sale su velike, pa će ona svima biti od koristi i selo će moći da organizacije razne sportske i aktivnosti u zatvorenom prostoru. Reč je o sportskom objektu od 1.200 kvadratnih metara i 200 sedišta, a raspolagaće kompletnom sportskom infrastrukturom, svlačionicama, pripremnom salom i teretanom.

Gradnja te fiskulturne sale započeta je marta prošle godine, ali je prekidana zbog različitih problema.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Milan 08.01.2021.
Možete li mi zamjeniti lezaj u pumpe grunst...
Zvonko 05.01.2021.
Pa godina 2020 je prosla, ja zivim na zapad...
Darko 05.01.2021.
Kada bi se odbili svi zahtevi za legalizaci...
Ivana 04.01.2021.
Idealno resenje za kucne uslove,molim vas k...
cica 29.12.2020.
Od ovih 20 do 30 postrojenja bilo bi lepo k...