Potpisan ugovor o rekonstrukciji kanalizacije u Kruševcu

26.08.2015. | Kurir

Predstavnici kruševačkog JKP „Vodovod“ i kompanije JV „Telekomunikacije-SADE“ potpisali su u Kruševcu ugovor za prvi deo rekonstrukcije kanalizacionih kolektora u tom gradu, vredan više od milion evra.

Rekonstrukcija je deo projekta izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, koji sa 95 odsto finansira Vlada Srbije kroz kredit „Nemačke razvojne banke“ (KFW).

- Posle dve i po godine mukotrpnog rada na pripremi lokacija i trasa, došli smo do vidljivog dela projekta. Potpisali smo ugovor vredan 1,09 miiona evra za prvi deo kolektora koji treba da prikupljaju i usmeravaju otpadne vode do budućeg postrojenja – kazao je nakon potpisivanja ugovora direktor JKP „Vodovod“ Milutin Tasić.

On je naveo je da je vrednost kompletnog projekta izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Kruševcu blizu 24 miliona evra, obezbeđenih iz sredstava Nemačke ravojne banke, pri čemu Vlada Srbije vraća 95 odsto tog iznosa a Vodovod pet.

Tender za izgradnju postrojenja trebao bi da bude otvoren 25. septembra, dok u „Vodovodu“ očekuju da bi tender za izgradnju kolektora, koji treba da odvodi otpadne vode do postrojenja, trebalo da bude završen do kraja godine.

- Ovim poslom Kruševac na ozbiljan način, po evropskim stadardima, rešava pitanje otpadnih voda i radi na očuvanju životne sredine – rekao je Tasić i dodao da taj grad trenutno nema nikakav sistem prečišćavanja otpadnih voda već da se one ispuštaju u reke i rečne rukavce.

Vlasnik i direktor kompanije JV „Telekomunikacije-SADE“ Zoran Njegovanović rekao je da je ta firma izabrana kao najpovoljniji ponuđač na javnom tenderu.

- Radovi bi trebalo da počnu do kraja septembra, nakon što do 7. septembra dostave bankarske garancije, izvrše primopredaju projektne dokumentacije te formiraju gradilište – kazao je Njegovanović.

On je ocenio da je reč o „velikom“ projektu kakvih je trenutno mali broj u Srbiji.

- Već smo dosta sličnih poslova obavili na ovom području. Radićemo konkretno sedam krakova kanalizacione mreže i sedam kolektora, radićemo u uskim ulicama i trudićemo se da radove izvedemo što brže, a Kruševljani će dobiti kvalitenu kanalizacionu mrežu – kazao je Njegovanović.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Goran 10.07.2019.
Kada ce da se uradi put Sremska gazela u Do...
Dragana Tošić 27.06.2019.
Poštovani, molim Vas za kontakt firme u S...
Darko 13.05.2019.
Gondola? Zbogom Kalemegdanu u UNESCO kultur...
TikiCar 25.04.2019.
Spominje se povezivanje NBG sa Rakovicom, a...
veselnik 13.04.2019.
"Služba za urbanizam koja će okupiti 10 str...