INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Potpisan ugovor o rekonstrukciji kanalizacije u Kruševcu

26.08.2015. | Kurir

Predstavnici kruševačkog JKP „Vodovod“ i kompanije JV „Telekomunikacije-SADE“ potpisali su u Kruševcu ugovor za prvi deo rekonstrukcije kanalizacionih kolektora u tom gradu, vredan više od milion evra.

Rekonstrukcija je deo projekta izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda, koji sa 95 odsto finansira Vlada Srbije kroz kredit „Nemačke razvojne banke“ (KFW).

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Posle dve i po godine mukotrpnog rada na pripremi lokacija i trasa, došli smo do vidljivog dela projekta. Potpisali smo ugovor vredan 1,09 miiona evra za prvi deo kolektora koji treba da prikupljaju i usmeravaju otpadne vode do budućeg postrojenja – kazao je nakon potpisivanja ugovora direktor JKP „Vodovod“ Milutin Tasić.

On je naveo je da je vrednost kompletnog projekta izgradnje postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Kruševcu blizu 24 miliona evra, obezbeđenih iz sredstava Nemačke ravojne banke, pri čemu Vlada Srbije vraća 95 odsto tog iznosa a Vodovod pet.

Tender za izgradnju postrojenja trebao bi da bude otvoren 25. septembra, dok u „Vodovodu“ očekuju da bi tender za izgradnju kolektora, koji treba da odvodi otpadne vode do postrojenja, trebalo da bude završen do kraja godine.

- Ovim poslom Kruševac na ozbiljan način, po evropskim stadardima, rešava pitanje otpadnih voda i radi na očuvanju životne sredine – rekao je Tasić i dodao da taj grad trenutno nema nikakav sistem prečišćavanja otpadnih voda već da se one ispuštaju u reke i rečne rukavce.

Vlasnik i direktor kompanije JV „Telekomunikacije-SADE“ Zoran Njegovanović rekao je da je ta firma izabrana kao najpovoljniji ponuđač na javnom tenderu.

- Radovi bi trebalo da počnu do kraja septembra, nakon što do 7. septembra dostave bankarske garancije, izvrše primopredaju projektne dokumentacije te formiraju gradilište – kazao je Njegovanović.

On je ocenio da je reč o „velikom“ projektu kakvih je trenutno mali broj u Srbiji.

- Već smo dosta sličnih poslova obavili na ovom području. Radićemo konkretno sedam krakova kanalizacione mreže i sedam kolektora, radićemo u uskim ulicama i trudićemo se da radove izvedemo što brže, a Kruševljani će dobiti kvalitenu kanalizacionu mrežu – kazao je Njegovanović.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;