Mihajlović: Srbija je, saobraćajno, po projektima u EU

21.08.2015. | Tanjug

- Na Samitu o zapadnom Balkanu, 27. avgusta u Beču biće saopšteno da su svi koridori, putevi i železnice, koje je Srbija zajedno sa drugim zemljama u regionu predložila, ušli u evropsku transportnu mrežu (core transport network), odnosno da je EU prihvatila te projekte kao prioritetne – najavila je potpredsednica Vlade Srbije i ministarka saobraćaja, građevine i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Mihajlović je za list „Danas“, upitana da li to znači da će EU finansirati izgradnju mreže puteva koji bi trebalo da povežu Srbiju, Albaniju, Crnu Goru, Kosovo i Bosnu i Hercegovinu, odgovorila da će EU sigurno finansirati izradu projektne dokumentacije, i da će se „posle videti“. Prema njenim rečima, jako je važno to što se dugo radilo s EU i što će oni sada u Beču obelodaniti da su formirali „core transport network“, jer to nije bilo ranije.

- Mi smo, dakle, saobraćajno u EU, po tim projektima – rekla je potpredsednica Vlade za „Danas“.

Mihajlović je, takođe, najavila da će na Samitu u Beču biti reči o formiranju unije mladih, za šta su nadležni kabinet premijera Srbije i Ministarstvo sporta. Više od 30 predstavnika vlada zemalja zapadnog Balkana, EU, Nemačke i Austrije razgovaraće 27. avgusta u Beču o budućnosti regiona, a taj samit će biti, kako je ocenila agencija APA, u znaku problema talasa izbeglica u i izvan granica Evrope. Samit je nastavak Berlinskog procesa, koji je prošle godine inicirala nemačka kancelarka Angela Merkel.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Goran 10.07.2019.
Kada ce da se uradi put Sremska gazela u Do...
Dragana Tošić 27.06.2019.
Poštovani, molim Vas za kontakt firme u S...
Darko 13.05.2019.
Gondola? Zbogom Kalemegdanu u UNESCO kultur...
TikiCar 25.04.2019.
Spominje se povezivanje NBG sa Rakovicom, a...
veselnik 13.04.2019.
"Služba za urbanizam koja će okupiti 10 str...