Mihajlović: Srbija je, saobraćajno, po projektima u EU

21.08.2015. | Tanjug

- Na Samitu o zapadnom Balkanu, 27. avgusta u Beču biće saopšteno da su svi koridori, putevi i železnice, koje je Srbija zajedno sa drugim zemljama u regionu predložila, ušli u evropsku transportnu mrežu (core transport network), odnosno da je EU prihvatila te projekte kao prioritetne – najavila je potpredsednica Vlade Srbije i ministarka saobraćaja, građevine i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Mihajlović je za list „Danas“, upitana da li to znači da će EU finansirati izgradnju mreže puteva koji bi trebalo da povežu Srbiju, Albaniju, Crnu Goru, Kosovo i Bosnu i Hercegovinu, odgovorila da će EU sigurno finansirati izradu projektne dokumentacije, i da će se „posle videti“. Prema njenim rečima, jako je važno to što se dugo radilo s EU i što će oni sada u Beču obelodaniti da su formirali „core transport network“, jer to nije bilo ranije.

- Mi smo, dakle, saobraćajno u EU, po tim projektima – rekla je potpredsednica Vlade za „Danas“.

Mihajlović je, takođe, najavila da će na Samitu u Beču biti reči o formiranju unije mladih, za šta su nadležni kabinet premijera Srbije i Ministarstvo sporta. Više od 30 predstavnika vlada zemalja zapadnog Balkana, EU, Nemačke i Austrije razgovaraće 27. avgusta u Beču o budućnosti regiona, a taj samit će biti, kako je ocenila agencija APA, u znaku problema talasa izbeglica u i izvan granica Evrope. Samit je nastavak Berlinskog procesa, koji je prošle godine inicirala nemačka kancelarka Angela Merkel.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Milan 09.10.2019.
Da, sve je to lepo u teoriji. Međutim kao i...
Maxs 24.09.2019.
Pa neka plate 50€ i neka prijave radnike na...
Darko 23.09.2019.
Teško da će neko južno od Save da se vraća ...
Шумадинац 16.09.2019.
1. Смедерево - Зрењанин - Кикинда - Хоргош....
Darko 09.09.2019.
Po zakonu za sve nelegalno izgrađene objekt...