INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Obrenovac: Privode se kraju izgradnja kanalizacije i sanacija toplovoda

18.08.2015. | Tanjug | www.tanjug.rs

Radovi na izgradnji kanalizacione mreže u obrenovačkom naselju Krtinska, nakon kojih će tridesetak domaćinstava biti povezano sa kanalizacionom mrežom, trebalo bi da budu završeni sredinom septembra, a uskoro bi trebalo da budu gotovi i radovi na sanaciji primarnog magistralnog toplovoda u Obrenovcu.

Te radove obišao je gradonačelnik Beograda Siniša Mali sa predsednikom opštine Obrenovac Miroslavom Čučkovićem i direktorom TENT-a Mihajlom Nikolićem koji je istakao da će izgradnja ove kanalizacione mreže stvoriti mogućnost da Termoelektrana bude priključena na kanalizacionu mrežu.

Gradonačelnik Mali rekao je da će izgradnjom dve crpne stanice i kolektora 31 domaćinstvo biti povezano na kanalizacionu mrežu i najavio da će narednog leta početi radovi kako bi 350 domaćinstava naselja Krtniska i Urovci dobili kanalizaciju.

Precizirajući da izgradnja kanalizacije košta 63 miliona dinara, asanacija toplovoda 22 miliona dinara, Mali je naveo da Grad smanjuje troškove, a slobodna sredstva u budžetu investira u infrastrukturu.

- Na taj način se smanjuje zagađenje i poboljšava kvalitet života građana i od toga nećemo odustati – poručio je gradonačelnik navodeći da je nedostatak kanalizacije jedan od velikih prblema grada.

Predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković rekao je da opština sredstva od zagađenja ulaže u infrastrukturu, jer je to najbolja zaštita životne sredine. Izgrađnom kanalizacione mreže, dodao je biće omogućeno zatvaranje individualnih septičkih jama, dok će sanacija toplovoda omogućiti gašeje pojedinih individualnih kotlarnica.

- Uvek ćemo biti spremni da deo budžeta, zajedno sa gradom, pa i  republikom, ulažemo u infrastrukturu – rekao je Čučković.

U Obrenovcu se sanira pet kilometara toplovoda, a gradi tri kilometara duga kanalizaciona mreža. Radovi na kanalizacionoj mreži, trebalo je da budu gotovi na proleće, ali su kasnili, kako navode nadležni, zbog viskokog nivoa podzemnih voda.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;