INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Novi rok za "Žeželjev most" novembar sledeće godine

10.08.2015. | 021

Novi rok za završetak izgradnje „Žeželjevog mosta“ je novembar sledeće godine. Na poštovanje roka i ubrzanje radova može da utiče i najava da će sledeće godine uveliko trajati modernizacija pruge Beograd – Budimpešta.

Utisak Novosađana, koji 16 godina čekaju na nov „Žeželjev most“ jeste da se i pored nedavno potpisanog ugovora i obezbeđenog novca, na gradilištu ništa ne dešava. Međutim, da se radovi izvode predviđenom dinamikom potvrdili su za RTV samo iz pokrajinske administracije, dok iz Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture nije stigla nijedna informacija o izgradnji mosta.

- Montirano je osam novih segmenata, a radi se paralelno i na stubu broj tri, u reci i ovde je prisutno 120 radnika, koji u ovim vremenskim uslovima kada je izuzetno toplo rade svoj posao, što je za svaku pohvalu - kaže direktor Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine Nebojša Malenković.

Gradnju su obeležili brojni problemi, pa je u jednom momentu dovedena u pitanje dalja izgradnja. Proletos je potpisan aneks ugovora na osnovu kojeg su Pokrajina i Grad uplatili dodatnih tri miliona evra. Novi rok za završetak izgradnje mosta je novembar sledeće godine. Na to da se taj rok ispoštuje i radovi ubrzaju može da utiče i najava da će sledeće godine uveliko trajati modernizacija pruge Beograd – Budimpešta.

To je projekat na čijoj realizaciji rade srpske, kineske i mađarske železnice, a na tom strateškom Koridoru nalazi se i trasa budućeg „Žeželjevog mosta“, koji će imati između ostalog dva železnička koloseka i dve trake za drumski saobraćaj.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;