IZOLACIJA-468X60-BANNER

INFONET-970X250-BANNER

Moguće pomeranje rokova za "Turski tok"

30.07.2015. | RTV

- Rizici od pomeranja rokova izgradnje „Turskog toka“ postoje, ako se potpisivanje međuvladinog sporazuma Rusije i Turske odloži – rekao je novinarima ruski ministar energetike, Aleksandar Novak.

- Ti rokovi su bili dogovoreni između nas – podsetio je ministar, a prenosi agencija „Tas“. - Ako dokument o prvoj liniji ne bude potpisan u dogovoreno vreme, onda će se i rokovi pomeriti.

U maju je šef „Gasproma“ Aleksej Miler najavio da bi u decembru 2016. godine trebalo da bude završena izgradnja prve linije gasovoda. Ministar energetike Rusije najavio je da je Moskva spremna da potpiše međuvladin sporazum u narednih nedelju-dve. Prema njegovim rečima, sve zavisi od turske strane. Rusija je svoj predlog sporazuma uputila turskoj strani na razmatranje.

Ranije je izvor u Ministarstvu energetike rekao „Tasu“ da je na nivou šefova država (Rusije i Turske) postignuta saglasnost o etapnoj realizaciji projekta. Na taj način, strane usaglašavaju dokumenta o prvoj liniji gasovoda koje će isporučivati ruski gas isključivo za potrebe Turske.

Međuvladin sporazum o drugoj, trećoj i četvrtoj liniji „Turskog toka“, koje će, kako se očekuje, isporučivati gas za zemlje Evropske unije, biće odvojen u poseban dokument, objasnio je izvor u ruskom ministarstvu.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


BAUDER-300X250-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 05.06.2023.
Šta bi sa korupcijom po opštinama gde se ne...
Gradjevinarstvo.rs 26.05.2023.
Mogu da se mešaju sa epoksidnim smolama. Za...
Дејан 24.05.2023.
Да ли ваши пигменти могу да се мешају са еп...
Sloba 22.05.2023.
Lepi planovi ali nikad više. Idemo na Taru.
Konstruktor 17.05.2023.
Kolege, imajuci visedecenjsko iskustvo iza ...

;