Beograd: Grade dve nove zgrade u naselju dr Ivan Ribar

09.07.2015. | Novosti

„Građevinska direkcija Srbije“ izgradiće dve nove zgrade u naselju Dr Ivan Ribar u okviru istog bloka u koje će moći da se presele stanari dve sporne zgrade zagađene neispravnim oplatolom, saopšteno je iz „Građevinske direkcije“.

Kako je navedeno, imajući u vidu da je proteklo godinu dana u pregovorima sa stanarima, „Direkcija“ je uložila maksimalni napor da pronađe najbolje rešenje, te su uz pomoć resornog Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Grada Beograda stvoreni uslovi da se u okviru istog bloka izgrade dve identične zgrade u koje će stanari moći da se presele.

Nakon preseljenja stanara u nove zgrade, sporni objekti zagađeni oplatolom biće sanirani na najoptimalniji način, a „Direkcija“ je do sada rešila problem sa 60 vlasnika stanova, od kojih se 34 izjasnilo za raskid ugovora i povraćaj novca, a 26 za zamenu stana.

Svi kupci koji su se opredelili za raskid ugovora i povraćaj novca su u roku od pet dana od overe ugovora isplaćeni, a stanari koji su se opredelili za zamenu stana za neki od slobodnih gradskih stanova u preostale četiri zgrade u naselju su postupku zamene i preseljenja u svoje nove stanove, stoji u saopštenju. Ostalim vlasnicima nekretnina Direkcija će ponuditi najracionalnije rešenje u ovom trenutku- izgradnju potpuno novih identičnih zgrada u istom bloku.

Izgradnja novih objekata će trajati 12 meseci od uvođenja izvođača na gradilište, a useljenje je previđeno do kraja 2016. godine, a kao druge dve mogućnosti i dalje ostaju sporazumni raskid ugovora uz nadoknadu svih troškova ili razmena stana za neki od slobodnih gradskih stanova u druge četiri zgrade u naselju, navodi se u saopštenju.

U skladu sa ranije postignutim dogovorima, „Direkcija“ svim vlasnicima stanova koji su potpisali ugovore plaća obeštećenje u visini od sedam evra po metru kvadratnom kupljenog stana na mesečnom nivou, režijske troškove kao i sve prateće troškove oko selidbe, što će nastaviti i ubuduće do završetka izgradnje novih objekata, kaže se u saopštenju. „Direkcija“ očekuje da se nadležni organi izjasne o problemu neispravnog oplatola, koji je pogodio i na desetine drugih privatnih investitora u Beogradu i Srbiji. Pojedini privatni investitori su nakon sanacije svojih zgrada po metodi INN Vinča, dobili upotrebne dozvole i uselili stanare, ali još uvek nadležne institucije nisu identifikovale odgovorne za problem proizvodnje i puštanja u promet neispravnog oplatola.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Maja 19.10.2019.
Gde mogu da nabavim ovakav beton? I po koj...