IZOLACIJA-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Beograd: Grade dve nove zgrade u naselju dr Ivan Ribar

09.07.2015. | Novosti

„Građevinska direkcija Srbije“ izgradiće dve nove zgrade u naselju Dr Ivan Ribar u okviru istog bloka u koje će moći da se presele stanari dve sporne zgrade zagađene neispravnim oplatolom, saopšteno je iz „Građevinske direkcije“.

Kako je navedeno, imajući u vidu da je proteklo godinu dana u pregovorima sa stanarima, „Direkcija“ je uložila maksimalni napor da pronađe najbolje rešenje, te su uz pomoć resornog Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i Grada Beograda stvoreni uslovi da se u okviru istog bloka izgrade dve identične zgrade u koje će stanari moći da se presele.

Nakon preseljenja stanara u nove zgrade, sporni objekti zagađeni oplatolom biće sanirani na najoptimalniji način, a „Direkcija“ je do sada rešila problem sa 60 vlasnika stanova, od kojih se 34 izjasnilo za raskid ugovora i povraćaj novca, a 26 za zamenu stana.

Svi kupci koji su se opredelili za raskid ugovora i povraćaj novca su u roku od pet dana od overe ugovora isplaćeni, a stanari koji su se opredelili za zamenu stana za neki od slobodnih gradskih stanova u preostale četiri zgrade u naselju su postupku zamene i preseljenja u svoje nove stanove, stoji u saopštenju. Ostalim vlasnicima nekretnina Direkcija će ponuditi najracionalnije rešenje u ovom trenutku- izgradnju potpuno novih identičnih zgrada u istom bloku.

Izgradnja novih objekata će trajati 12 meseci od uvođenja izvođača na gradilište, a useljenje je previđeno do kraja 2016. godine, a kao druge dve mogućnosti i dalje ostaju sporazumni raskid ugovora uz nadoknadu svih troškova ili razmena stana za neki od slobodnih gradskih stanova u druge četiri zgrade u naselju, navodi se u saopštenju.

U skladu sa ranije postignutim dogovorima, „Direkcija“ svim vlasnicima stanova koji su potpisali ugovore plaća obeštećenje u visini od sedam evra po metru kvadratnom kupljenog stana na mesečnom nivou, režijske troškove kao i sve prateće troškove oko selidbe, što će nastaviti i ubuduće do završetka izgradnje novih objekata, kaže se u saopštenju. „Direkcija“ očekuje da se nadležni organi izjasne o problemu neispravnog oplatola, koji je pogodio i na desetine drugih privatnih investitora u Beogradu i Srbiji. Pojedini privatni investitori su nakon sanacije svojih zgrada po metodi INN Vinča, dobili upotrebne dozvole i uselili stanare, ali još uvek nadležne institucije nisu identifikovale odgovorne za problem proizvodnje i puštanja u promet neispravnog oplatola.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ODRŽIVA-ARHITEKTURA-300X120-BANNER

Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
slavica 24.09.2022.
Konačno jedno stručno objašnjenje, čestitam...
Sky 19.09.2022.
Ako za ovo treba arhitekti veštačka intelig...
Nataša 16.09.2022.
Da li osb ploce mogu da se ušrafe/postave n...
Kupac 16.08.2022.
Meni je veoma teško odabrati pločice. Ja sa...
Crni Gruja 16.08.2022.
Stagnacija rasta gradnje je prevashodno zbo...

;