Jagodina u rekonstrukciju vodovoda investira 4,5 miliona evra

17.06.2015. | Tanjug

U Jagodini su u punom zamahu radovi na rekonstrukciji distributivne vodovodne mreže i magistralnog vodovoda, u dužini 20 kilometara koji se finansiraju sredstvima Vlade Nemačke preko „Nemačke razvojne banke“ (KFW).

Vrednost radova je 4,5 miliona evra i trebali bi biti završeni u oktobru, a izvodi ih preduzeće „Telekomunikacije“ iz Blaca.

- Zahvaljujući kreditno tehničkom aranžamanu Vlade Nemačke, Vlade Srbije, lokalne samouprave i JP „Standard“, ulazimo u završnu fazu rekonstrukcije cevovoda. Zamenjujemo sve azbestne cevi nakon 50 godina i dobijamo jedan novi kvalitativni nivo snabdevanja vodom – rekao je generalni direktor „Standarda“ Dragan Lukić. - Do sada smo završili oko 12 kilometara i imamo još oko deset kilometara i završavamo magistralni vodovodni prsten.

- Grad je raskopan, ali tvrdim, da ćemo vrlo brzo, sve deonice kuda je prošao vodovod sanirati – dodao je Lukić i pozvao građane na strpljenje, „jer ovaj posao se radi jednom u sto godina“. - Dobijamo 20 kilomatra novih cevi, novi kvalitet života što se tiče vodosnabdevanja u Jagodini.Sve azbestne cevi biće zamenjene do oktobra.

Lukić je dodao da je KFW odobrila izgradnju još tri bunara 16, 17, i 18 i bez obzira na najavljenu sušu, Jagodina neće imati problema u snabdevanju vodom ove godine.

Prema ugovoru o korišćenju sredstava, reč je o projektu „Vodosnabdevanje i kanalizacija u opštinama srednje veličine u Srbiji“, koji se osim u Jagodini sprovodi i u Leskovcu, Vranju, Aleksincu, Pirotu i Trsteniku, a ugovor za sve opštine iznosi 25.000.000 evra. Vrednost sporazuma za Jagodinu iznosi 4,5 miliona evra od kojih su 1,5 miliona evra, donacija Vlade Nemačke.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Zvezdan 23.02.2021.
Ovo je samo zanimljivost za nas. Naše zelen...
Куриња 17.02.2021.
Када креће са радовима?
Sulja Besir 09.02.2021.
Jeli radite u Austriju imamo 270 m2 tarasei...
Saurus 08.02.2021.
Liči na bledu kopiju Karađorđevog trg u Bat...
DARKO 08.02.2021.
Stanovnici naselja Stepa Stepanović NEĆE "m...