Konačno fasada na subotičkom pozorištu

05.06.2015. | S. Iršević | Dnevnik

Na današnji dan, 4. juna 2007. godine, počeli su radovi na prvoj fazi rušenja i rekonstrukcije Narodnog pozorišta u Subotici. Od tada do danas prekidani su nekoliko puta u nedostatku novca, zbog neplaćenih obaveza izvođačima radova, a i sam projekt je nekoliko puta menjan.

Subotičani i turisti, prolaznici kroz centar, ovih dana konačno imaju priliku da se dive delu fasade objekta koji je zasijao pored velelepnih palata u centru. Skinute su skele sa dela teatra koji gleda ka korzou. Tehnički direktor u „Direkciji za izgradnju grada“, mr Jasmin Šečić, objašnjava da se radovi na četvrtoj fazi privode kraju i da bi trebalo da se završe do sredine jula.

- Ukoliko sve bude teklo po planu, i drugi deo fasade bi bio završen u tom roku. Omalterisana je fasada ka Trgu slobode i ostalo je da se omalteriše šest stubova, koji su prepoznatljivi simboli pozorišta. Nakon toga, tehnologija nalaže da se napravi pauza od 20 dana i onda će da se nanese boja. Paraleno će se betonirati i postavljati stepenici od granita, te postavljati snegobrani na krovu – rekao je Šečić.

Od početka izvođenja radova po prvi put lokalna samouprava, Pokrajina i Republika zajedno ulažu novac i obezbedili su 225 miliona dinara za radove. U petoj fazi radova, koja bi mogla da počne krajem leta, predviđeno je da se radi na zaštiti novog dela objekta od atmosferskih uticaja, a nakon toga treba da se i objekat stavi u funkciju.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Maja 31.07.2020.
Molim vas za cenu izolacije penom po m2 za ...
Aco 25.07.2020.
Da se moze graditi od ove cigle pečenjara.
Daniel Zebeljan 25.07.2020.
Koristio bi penu u brodogradnji.Kome se obr...
Zvonko 14.07.2020.
Iz bloka 42 se ovde seli buvlja pijaca a ne...
Darko 14.07.2020.
Ima stanova bez seče šuma. Samo je ovde mul...