Konačno fasada na subotičkom pozorištu

05.06.2015. | S. Iršević | Dnevnik

Na današnji dan, 4. juna 2007. godine, počeli su radovi na prvoj fazi rušenja i rekonstrukcije Narodnog pozorišta u Subotici. Od tada do danas prekidani su nekoliko puta u nedostatku novca, zbog neplaćenih obaveza izvođačima radova, a i sam projekt je nekoliko puta menjan.

Subotičani i turisti, prolaznici kroz centar, ovih dana konačno imaju priliku da se dive delu fasade objekta koji je zasijao pored velelepnih palata u centru. Skinute su skele sa dela teatra koji gleda ka korzou. Tehnički direktor u „Direkciji za izgradnju grada“, mr Jasmin Šečić, objašnjava da se radovi na četvrtoj fazi privode kraju i da bi trebalo da se završe do sredine jula.

- Ukoliko sve bude teklo po planu, i drugi deo fasade bi bio završen u tom roku. Omalterisana je fasada ka Trgu slobode i ostalo je da se omalteriše šest stubova, koji su prepoznatljivi simboli pozorišta. Nakon toga, tehnologija nalaže da se napravi pauza od 20 dana i onda će da se nanese boja. Paraleno će se betonirati i postavljati stepenici od granita, te postavljati snegobrani na krovu – rekao je Šečić.

Od početka izvođenja radova po prvi put lokalna samouprava, Pokrajina i Republika zajedno ulažu novac i obezbedili su 225 miliona dinara za radove. U petoj fazi radova, koja bi mogla da počne krajem leta, predviđeno je da se radi na zaštiti novog dela objekta od atmosferskih uticaja, a nakon toga treba da se i objekat stavi u funkciju.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Maja 19.10.2019.
Gde mogu da nabavim ovakav beton? I po koj...
Milan 09.10.2019.
Da, sve je to lepo u teoriji. Međutim kao i...
Maxs 24.09.2019.
Pa neka plate 50€ i neka prijave radnike na...