Konačno fasada na subotičkom pozorištu

05.06.2015. | S. Iršević | Dnevnik

Na današnji dan, 4. juna 2007. godine, počeli su radovi na prvoj fazi rušenja i rekonstrukcije Narodnog pozorišta u Subotici. Od tada do danas prekidani su nekoliko puta u nedostatku novca, zbog neplaćenih obaveza izvođačima radova, a i sam projekt je nekoliko puta menjan.

Subotičani i turisti, prolaznici kroz centar, ovih dana konačno imaju priliku da se dive delu fasade objekta koji je zasijao pored velelepnih palata u centru. Skinute su skele sa dela teatra koji gleda ka korzou. Tehnički direktor u „Direkciji za izgradnju grada“, mr Jasmin Šečić, objašnjava da se radovi na četvrtoj fazi privode kraju i da bi trebalo da se završe do sredine jula.

- Ukoliko sve bude teklo po planu, i drugi deo fasade bi bio završen u tom roku. Omalterisana je fasada ka Trgu slobode i ostalo je da se omalteriše šest stubova, koji su prepoznatljivi simboli pozorišta. Nakon toga, tehnologija nalaže da se napravi pauza od 20 dana i onda će da se nanese boja. Paraleno će se betonirati i postavljati stepenici od granita, te postavljati snegobrani na krovu – rekao je Šečić.

Od početka izvođenja radova po prvi put lokalna samouprava, Pokrajina i Republika zajedno ulažu novac i obezbedili su 225 miliona dinara za radove. U petoj fazi radova, koja bi mogla da počne krajem leta, predviđeno je da se radi na zaštiti novog dela objekta od atmosferskih uticaja, a nakon toga treba da se i objekat stavi u funkciju.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Шумадинац 16.09.2019.
1. Смедерево - Зрењанин - Кикинда - Хоргош....
Darko 09.09.2019.
Po zakonu za sve nelegalno izgrađene objekt...
Miodrag 27.08.2019.
Jedno pitanje. Šta ako je investitor NN lic...
Mladen 20.08.2019.
Mogao je put za Cacak i preko Panceva, srec...
Nikola K. 12.08.2019.
Oni koji to rade nisu normalni. Taj kip je ...