IZOLACIJA-468X60-BANNER

Konačno fasada na subotičkom pozorištu

05.06.2015. | S. Iršević | Dnevnik

Na današnji dan, 4. juna 2007. godine, počeli su radovi na prvoj fazi rušenja i rekonstrukcije Narodnog pozorišta u Subotici. Od tada do danas prekidani su nekoliko puta u nedostatku novca, zbog neplaćenih obaveza izvođačima radova, a i sam projekt je nekoliko puta menjan.

Subotičani i turisti, prolaznici kroz centar, ovih dana konačno imaju priliku da se dive delu fasade objekta koji je zasijao pored velelepnih palata u centru. Skinute su skele sa dela teatra koji gleda ka korzou. Tehnički direktor u „Direkciji za izgradnju grada“, mr Jasmin Šečić, objašnjava da se radovi na četvrtoj fazi privode kraju i da bi trebalo da se završe do sredine jula.

- Ukoliko sve bude teklo po planu, i drugi deo fasade bi bio završen u tom roku. Omalterisana je fasada ka Trgu slobode i ostalo je da se omalteriše šest stubova, koji su prepoznatljivi simboli pozorišta. Nakon toga, tehnologija nalaže da se napravi pauza od 20 dana i onda će da se nanese boja. Paraleno će se betonirati i postavljati stepenici od granita, te postavljati snegobrani na krovu – rekao je Šečić.

Od početka izvođenja radova po prvi put lokalna samouprava, Pokrajina i Republika zajedno ulažu novac i obezbedili su 225 miliona dinara za radove. U petoj fazi radova, koja bi mogla da počne krajem leta, predviđeno je da se radi na zaštiti novog dela objekta od atmosferskih uticaja, a nakon toga treba da se i objekat stavi u funkciju.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Pablo 01.02.2023.
Nema gradnje nikakve gospodo preduzetnici. ...
Nena 31.01.2023.
Ima li nade da se u Sadovima kod zeleznicke...
Jovan Vranjes 30.01.2023.
Da li cemo mi koji odavno trazimo legalizac...
DARKO 30.01.2023.
Ne može legalizacija objekata građenih na t...
Megi 17.01.2023.
Ovo je stvarno nešto posebno...kao u Švajca...

;