PRIJAVA-468X60-BANNER

Mihajlović: Kragujevcu su potrebne kapitalne investicije

05.06.2015. | Tanjug

- Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture učiniće sve da se u Kragujevcu ožive kapitalni projekti budući da trenutno nema nijednog aktivnog projekta – izjavila je potpredsednica vlade i resorna ministarka Zorana Mihajlović nakon susreta sa gradonačelnikom Kragujevca Radomirom Nikolićem, na redovnom prijemu opština u Vladi Srbije. - Kapitalni projekti i investicije pokreću privredu jednog grada i oni su neophodni Kragujevcu.

Ona je sa gradonačelnikom Kragujevca razgovarala o nasleđenim problemima ovog grada, pre svega o velikim dugovima, nedostatku kapitalnih investicija i načinu kako da se one pokrenu, saopštilo je to ministarstvo.

Nikolić je rekao da je najveći problem grada finansijska situacija sa kojom se bore uštedama i domaćinskim odnosom prema budžetu. On je istakao da Grad Kragujevac ima potrebu da izgradi dve obilaznice – južnu i severnu, budući da se saobraćaj trenutno odvija kroz centar grada što stvara gužve.

Takođe, Kragujevcu je što pre potrebna i izgradnja brze saobraćajnice Kragujevac-Kraljevo koja bi ovaj grad spojila sa aerodromom u Lađevcima što će, kako je rekao Nikolić, „otvoriti put Zapadnoj Srbiji“.

U saradnji sa „Železnicama Srbije“, uskoro će se pokrenuti i projekat obnove pruge Lapovo-Kraljevo, dogovoreno je na sastanku.

Na sastanku je bilo reči i o funkcionisanju objedinjene procedure izdavanja građevinskih dozvola, za koji su predstavnici „Direkcije za urbanizam grada Kragujevca“ izvestili da uprava dobro funkcioniše te da je Kragujevac spreman da od početka sledeće godine ovaj dokument izdaje i elektronski.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Gradjevinarstvo.rs 28.11.2022.
Poštovani Gorane, U tekstu je naveden taj...
Goran 28.11.2022.
Valjalo bi i navesti probleme sa lepkom koj...
DARKO 14.11.2022.
Opet legalizacija? Problem je što država ne...
Rada 24.10.2022.
Bravo za firmu Gem Trade N.Sad. Mogli bi na...
DARKO 17.10.2022.
Bilo bi lepo kada bi posle 10 godina otvori...

;