INFONET-468X60-BANNER

MLADOST-970X250-BANNER

Norvežani dali posao "Dalekovodu"

04.06.2015. | B-92

Norveški „Statnet“, renomirano preduzeće za prenos i distribuciju električne energije na visokim naponima, i hrvatski „Dalekovod“ potpisali su u Oslu ugovor po principu „ključ u ruke“. On predviđa izgradnju dve deonice dalekovoda ukupne dužine više od 100 kilometara, a završetak oba projekta planiran je do kraja septembra 2018. godine, saopšteno je iz „Dalekovoda“.

Posle potpisvanja ugovora s izvršnom potpredsednicom Statneta Elizabet Vike Vardheim, predsednik upravnog odbora „Dalekovoda“ Paško Vela najavio je dalje širenje saradnje s norveškom kompanijom, preneo je sajt „Indeks.hr“.

- Izrazito smo zadovoljni potpisanim ugovorom koji dodatno potvrđuje naš status renomiranog preduzeća na norveškom tržištu – dodao je Vela. - Kako je već najavljeno, do kraja juna se očekuje konačna investiciona odluka „Statnetovog“ odbora direktora o izgradnji drugog projekta, dalekovoda od 420 kilovata (kV) na deonici Namsos-Storheia, za koji je, pismom o namerama, već odobren preliminarni početak radova.

Deonica od 420kV dalekovoda Ertsmira-Kvinesdal duga 56 kilometara deo je velikog „Vestern koridor“ (Western Corridor) projekta koji uključuje izgradnju novih 420kV vodova do kraja 2020. godine u cilju povećanja prenosne snage i osiguranja pouzdanosti prenosnog sistema južnog regiona Norveške.

Drugi projekat, dalekovod 525kV Ertsmira-Vollesfjord u dužini od 53 kilometra, predstavlja kopneni nastavak prenosa energije putem pomorskog kabla između Norveške i Nemačke, takozvanog „Nordlink projekta“.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


LHR
LHR
NOVI BEOGRAD
www.lhr.rs

WEST BALKANS MACHINERY
WEST BALKANS MACHINERY
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.wbm.rs

DOKA SERB
DOKA SERB
PEĆINCI-ŠIMANOVCI
www.doka.com

SION NET
SION NET
NOVI BEOGRAD
www.sionnet.rs

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;