Za "Reciklažni centar" u Kragujevcu 45 miliona dinara

27.05.2015. | E-kapija

Kragujevac bi uskoro mogao da dobije Reciklažni centar, prenosi kragujevački gradski sajt. Naime, gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić, državna sekretarka Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine Stana Božović i Radoslav Matić, direktor JKP „Čistoća Kragujevac“ potpisali su Aneks ugovora o izgradnji i opremanju „Reciklažnog centra grada Kragujevca“ u vrednosti od 45 miliona dinara.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić ocenio je da je izgradnja „Reciklažnog centra“ prvi korak uvođenja sistema upravljanja otpadom i da je u planu izgradnja dva do tri takva centra na teritoriji grada koji bi rešili pitanja prikupljanja, selekcije i deponovanja otpada.

- Ovo je pilot projekat za čiju realizaciju smo dobili sredstva od resornog ministarstva, od izrade projekta do stavljanja u upotrebu samog centra, tako da grad Kragujevac nema nikakva ulaganja osim što će se „Reciklažni centar“ graditi na zemljištu koje je u vlasništvu JKP „Čistoća“. Izgradnja „Reciklažnog centra“ će biti deo velikog sistema kojim će biti regulisano upravljanje otpadom u gradu Kragujevcu a samo jedan šraf u čitavom tom uređenju – rekao je gradonačelnik Radomir Nikolić.

Aneks sporazuma za izgradnju reciklažnog centra koji je potpisan podrazumeva finansijsku podršku Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine za kompletnu izradu projekta, pripremne radove, izgradnju samog objekta i opremanje reciklažnog centra.

- U pitanju je 45 miliona dinara od kojih će 2 950 000 dinara biti izdvojeno na izradu tehničke dokumentacije što je velika stvar kada je u pitanju sistem upravljanja otpadom u gradu Kragujevcu i mislim da će biti od velike pomoći da stručne službe, da na pravi način reše pitanje komunalnog otpada u gradu Kragujevcu, a Ministarstvo je spremno da pruži podršku za sva pitanja i svaku vrstu pomoći – istakla je Stana Božović, državna sekretarka Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine.

Prema rečima Radoslava Matića, direktora Javno komunalnog preduzeća „Čistoća“, Reciklažni centar će biti izgrađen na zemljištu koje je u vlasništvu ovog preduzeća u Industrijskoj zoni a projekat je već urađen.

- Lokacija izgradnje „Reciklažnog centra“ je u Industrijskoj zoni, neke aktivnosti koje se tiču izgradnje su već u toku, projekat je završen, prikupljena je potrebna projektna dokumentacija i očekujemo izdavanje građevinske dozvole kada počinjemo sa daljim aktivnostima – rekao je Matić.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Bojan 17.09.2020.
Rokovi su prosli...zjape rupe, tu i tamo na...
Andrea 13.09.2020.
Svidja mi se ova ideja ali ne znam koliko j...
Žilijen 09.09.2020.
Da li ima neka informacija o ovom tenderu? ...
Milan 07.09.2020.
Prave prototip koji će moći da skladišti 1k...
Vesna 01.09.2020.
Sadasnji put Paracin-Zajecar-Negotin prolaz...