INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Obnova nasipa kod Hrtkovaca (video)

20.05.2015. | RTV

Radovi na rekonstrukciji nasipa na levoj obali Save kod Hrtkovaca, vredni 63 miliona dinara, trebalo bi da budu završeni u avgustu, istaknuto je tokom posete pokrajinskih funkcionera toj lokaciji. Nasip dug 2,15 kilometara biće podignut za još jedan metar, i proširen sa četiri na šest metara.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Tokom prošlogodišnjih poplava, kada je Sava dostigla istorijski maksimum, nasip kod Hrtkovaca bio je jedno od slabih mesta koje je štićeno džakovima sa peskom i zemljanim nasipom.

Posle obilaska radova, predsednik i potpredsednik vojvođanske vlade Bojan Pajtić i Branislav Bogaroški su saopštili da se radi na ojačavanju slabih tačaka i da će se stime nastaviti i na drugim lokacijama.

Pajtić je naveo i da je u prethodnih šest godina u rekonstrukciju oko 146 kilometara nasipa širom pokrajine uloženo više od 3,5 milijarde dinara, saopštila je vojvođanska vlada.

On je rekao i da je „takvo sistematsko postupanje dovelo da u trenucima kada je ’plivalo pola Srbije’, mi nismo imali taj problem u pokrajini“.

- Nastavićemo da gradimo i rekonstruišemo nasipe na najosetljivijim tačkama, jer to mnogo manje košta nego kasnije saniranje štete... I nećemo doći u situaciju da građani izgube život u poplavama – kazao je Pajtić, navodi se u saopštenju.

Bogaroški je rekao da su u toku radovi na sanaciji slabih tačaka koje su uočene u odbrambenom sistemu od poplava na teritoriji pokrajine.

- Prošle godine smo u rekonstrukciju nasipa u ovom delu Srema uložili više od 308 miliona dinara, a za ovu godinu je planirano je 250 miliona dinara, od čega je svega 37 miliona iz „Kancelarije za obnovu“ – rekao je Bogaroški.

Prema njegovim rečima, većinu sredstava obezbeđeno je iz pokrajinskog budžeta, „tačnije iz Fonda za vode i zemljište“.

- Pored radova na rekonstrukciji nasipa kod Hrtkovaca, ove godine će na tri mesta biti saniran i nasip u Sremskoj Mitrovici zašta su obezbeđena 42 miliona – navodi se u saopštenju.

Sa 47 miliona dinara biće rekonstruisana crpna stanica Bosut, dok je za saniranje tri potoka u na teritoriji Sremske Mitrovice i jednog na teritoriji Iriga obezbeđeno 22 miliona dinara.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;