INFONET-468X60-BANNER

Raste "Central Garden"

11.05.2015. | Beobuild

Nakon pripremih radova krajem prošle godine, u januaru je započeta izgradnja kompleksa „Central Garden“, tačnije dva objekta prve faze na uglu Ulice Stanoja Glavaša i Dalmatinske. Radi se o stambenom kompleksu, sa svim pogodnostima modernog koncepta na lokaciji centralne gradske zone. Na građevinskoj parceli biće fazno izgrađeno oko 100.000 kvadrata bruto stambenog i poslovnog prostora. Projekat je zamišljen kao kondominijum, sa planiranih 500 stambenih jedinica i poslovnom kulom od 16.000 kvadrata. Pored toga, prizemlje kompleksa biće opremljeno za razne uslužne i komercijalne sadržaje koji će upotpunjavati funkcije kvarta.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Početkom godine započeta je prva faza gradnje i ona podrazumeva dve stambene zgrade sa 89 stanova i podzemnom garažom sa 94 parking mesta. Objekti prve faze projektovani su sa 7 spratova (Pr+6+Ps) i dve podzemne etaže, gde je pod zemljom dvospratna garaža, na prizemlju su komercijalni sadržaji, dok će na spratovima biti stanovi različitih struktura i organizacije. U tom smislu, ponuda sadrži raspon struktura od jednosobnih do petosobnih stanova. Stanovi su organizovani po sistemu maksimizacije korisnog prostora, a kupcima će biti omogućen i izbor određenih završnih radova na enterijeru. U okviru kondominujuma biće na raspolaganju i privatni park atrujumskog tipa na 2.600 kvadrata – samo za stanare kompleksa, ali i ostali sadržaji poput obezbeđjenja, recepcije, teretane itd.

Radovi se trenutno izvode ispred planiranih rokova, i to na delu drugog sprata i završetku prvog sprata. U okviru dve podzemne etaže završavaju se radovi na opremanju buduće garaže sa neophodnom ventilacijom i pratećim elektro tehničkim sistemima. Završetak prve faze najavljen je za mart 2016. godine, međutim faze će se preklapati, a ceo kompleks biće završen u narednih 5 godina. U drugoj fazi planirane su još dve stambene zgrade u nastavku ulica Stanoja Glavaša i Kneza Danila.

Projekat je udružena inicijativa kompanija „AFI Europe“ i „Shikun & Binui Group“, etabliranih investitora sa projektima širom sveta, dok je ekskluzivni zastupnik prodaje „CBRE Srbija“ vodeća konsultantska kuća za nekretnine. Vrednost investicije se procenjuje na 120 miliona evra, a glavni izvođač je domaće preduzeće „Exing B&P“. Zainteresovani kupci u prodajnoj kancelariji na gradilištu imaju na raspaloganju i izložbeni stan, gde mogu da se upoznaju sa karakteristikama enterijera, izborom završnih radova i ostalim detaljima ponude.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;