INFONET-468X60-BANNER

Počinje izgradnja stanova za 37 socijalno ugrožene porodice u Obrenovcu i Lazarevcu

06.05.2015. | eKapija

Protokol o saradnji Grada Beograda sa opštinama Lazarevac i Obrenovac i Ekumenskom humanitarnom organizacijom, čime se obezbeđuje izgradnja stanova za 21 socijalno ugroženu porodicu u Obrenovcu i 16 porodica u Lazarevcu, potpisan je juče u Starom dvoru, prenosi Beoinfo. Ugovor su potpisali gradonačelnik Siniša Mali, predsednici opština Obrenovac i Lazarevac, Miroslav Čučković i Dragan Alimpijević i direktor Ekumenske humanitarne organizacije Vladislav Iviciak.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Mali je rekao i da će izgradnja stanova za socijalno ugrožene porodice, koje su pre poplava živele u nehigijenskim uslovima, krenuti u narednih nekoliko nedelja.

"Grad Beograd će zajedno sa opštinama obezbediti sve što je neophodno, infrastrukturu i zemljište, a donatori će obezbediti novac za stanove. Očekujemo da će najkasnije u novembru porodice imati obezbeđen krov nad glavom. Ove porodice su pre poplava živele u izuzetno lošim uslovima", rekao je gradonačelnik koji je zahvalio Ekumenskoj humanitarnoj organizaciji, koja je već obnovila 120 kuća na teritoriji opštine Obrenovac.

Gradonačelnik je dodao da se sredinom maja navršava godinu dana od prošlogodišnjih poplava i da je zbog toga današnje potpisivanje veoma važno.

"Nakon godinu dana ponosan sam na sve što smo uradili u ove dve opštine, naročito na to što opština Obrenovac sada možda izgleda i bolje nego ranije. Urađeni su i novi objekti, kao što je Centar za socijalni rad, koji će značajno doprineti kvalitetu života u ovoj opštini", rekao je Mali.

Miroslav Čučković, predsednik opštine Obrenovac, podsetio je na rezultate postignute poslednjih godinu dana i istakao da se mnogo uradilo na obnovi javnih objekata, škola, obdaništa, domova zdravlja, kanalizacione i vodovodne mreže, sistema grejanja i popravci puteva.

"Ceo taj proces bio je praćen brigom Skupštine Beograda i Ekumenske humanitarne organizacije, a gradonačelnik je vodio računa o svakoj porodici pojedinačno i o tome kako će biti rešen njihov problem", kazao je Čučković.

Predsednik opštine Lazarevac Dragan Alimpijević zahvalio je gradonačelniku Siniši Malom što je mnogo toga urađeno i na teritoriji ove opštine, kao i humanitarnoj organizaciji koja će, kako je naveo, omogućiti stanovnicima Lazarevca da žive u modernim i uređenim stanovima.

Vladislav Iviciak je rekao da je težnja ove humanitarne organizacije bila da se pomogne onima koji su najugroženiji. On je istakao da se na taj način šalje poruka o dobroj saradnji Grada Beograda i gradskih opština, ali i međunarodnih organizacija kojima je stalo da pomognu ugroženima.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...
Darko 14.03.2024.
Pa kad cveta mito i korupcija. Ako se to is...

;