INFONET-468X60-BANNER

Inđija dobija novu sportsku halu

30.04.2015. | Maja Živanović | RTV

Predsednik opštine Inđija Petar Filipović najavio je da će se uskoro sastati sa predstavnicima „Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine“, sa kojima će razgovarati o završnoj fazi izgradnje nove sportske hale u Inđiji.

Ilustracija (www.pixabay.com)

On je prilikom obilaska radova ocenio da očekuje pozitivan odgovor od „Uprave“.

- Očekujem da će se ispoštovati ranije dogovoreno, što znači da će biti prebačena finansijska sredstva od oko 200 miliona dinara namenjenih za treću, završnu fazu radova. Okončanje radova očekujem do kraja godine, a već početkom naredne bi nova sportska hala bila u funkciji – rekao je novinarima Filipović.

Ovih dana izvode se radovi na električnim i mašinskim instalacijama, gipsana oblaganja zidova i plafona, uređenje svlačionica, kancelarija i prostorija za službena lica. Postavljen je epoksidni pod i radnici su počeli sa montiranjem montažno-demontažnog parketa koji će biti testiran u narednih nekoliko dana.

Kako je objašnjeno, treća faza radova podrazumeva završne radove na samom objektu, ali i prilazne površine, trotoare i zelene površine. Ta faza podrazumeva i izgradnju toplovoda koji će biti povezan sa izvorom tople vode, a koji se nalazi u blizini otvorenog bazena u Inđiji, kako bi se ispoštovali standardi energetski efikasne gradnje.

Predsednik opštine Inđija je podsetio da je realizacija plana sportsko-rekreativnog dela Inđije počela 2008. godine.

- Mi taj plan sprovodimo segment po segment, otkupljujemo bašte koje se nalaze u ovom delu grada. Na tom potezu će se nalaziti biciklističke i pešačke staze, koje će od Doma zdravlja voditi do sportske hale, terena sa atletskom stazom, zoološkog vrta, ali i Keltskog naselja – naveo je Filipović.

On je poručio da će nova sportska dvorana biti multifunkcionalna i namenjena različitim sportovima. Hala ima kapacitet oko 2.500 sedećih mesta i, kako je rečeno, pored sportskih manifestacija, u njoj će se održavati i muzički koncerti i drugi kulturno-zabavni događaji.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;