INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Alabar: "Beograd na vodi" može da pogura ekonomski rast (video)

27.04.2015. | Tanjug

Prvi čovek „Igl hilsa“ i investitor projekta „Beograd na vodi“ Mohamed Alabar izjavio je da ovakav projekat može da ima neverovatan efekat na ekonomski rast.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Ovaj dan je važan za građane Ujedinjenih Arapskih Emirata i Srbije. Ovo je dan koji bi trebalo da slavimo kao početak i jačanje saradnje naše dve zemlje – rekao je Alabar na konferenciji za novinare povodom potpisivanja ugovora.

Prema njegovim rečima, projekat poput ovog značajan je i zato što može da ima neverovatan efekat na ekonomski rast.

- U radu na ovom projektu dobar uticaj može da bude i to što ćemo da pokažemo nove tehnike izgradnje i dizajn, što će biti zanimljivo – rekao je Alabar, koji smatra da nije toliko važna ni infrastruktura, koliko bolji kvalitet života za sve građane. - Mislim da je naša obaveza ono zašta smo se i opredelili, a to je da oživimo ovaj deo Savamale ispred naše firme i Vlade Srbije. Obećali smo vladi da ćemo na ovom projektu koristiti najnaprednije tehnike i dizajn i to ćemo i uraditi.

Na konstataciju novinara da deo javnosti ne veruje da će projekat biti realizovan, on je odgovorio da je njegova opredeljenost za „Beograd na vodi“ zasnovana na dva stuba: jedan je premijer Aleksandar Vučić bez čije podrške i pritisaka ne bi imali takvu motivaciju, a drugi stub je vlada UAE.

On je rekao da je ta zemlja u poslednjih 18 godina realizovala projekte vredne između 15 i 20 milijardi dolara i da, ako to nije garant za realizaciju projekta, garancija je pritisak vlade dve zemlje.

- „Beograd na vodi“ je prilika da se u delo da sprovedu najbolje prakse širom sveta – rekao je Alabar i dodao da je ponosan što je na tom projektu angažovan tim za dobrobit naroda. - Nadamo se da narod to može da prepozna.

Govoreći o pozitivnim efektima koje će „Beograd na vodi“ imati na Srbiju, Alabar je ukazao na činjenicu da i Vlada Srbije vrši pritisak da u realizaciji tog projekta budu uključeni kako lokalna radna snaga.

Alabar je podsetio i da su Beograd i Srbija predstavljeni u Kanu u Francuskoj, gde je projekat „Beograd na vodi“ bio „glavna zvezda“ i da je zadobio interesovanje velikog broja investitora.

- Srbija je tamo predstavljena kao zemlja u akciji, a Beograd kao grad koji ide napred. Tu se videlo da je veliki broj ljudi zainteresovan za ovaj projekat – zaključio je on.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;