IZOLACIJA-468X60-BANNER

Alabar: "Beograd na vodi" može da pogura ekonomski rast (video)

27.04.2015. | Tanjug

Prvi čovek „Igl hilsa“ i investitor projekta „Beograd na vodi“ Mohamed Alabar izjavio je da ovakav projekat može da ima neverovatan efekat na ekonomski rast.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Ovaj dan je važan za građane Ujedinjenih Arapskih Emirata i Srbije. Ovo je dan koji bi trebalo da slavimo kao početak i jačanje saradnje naše dve zemlje – rekao je Alabar na konferenciji za novinare povodom potpisivanja ugovora.

Prema njegovim rečima, projekat poput ovog značajan je i zato što može da ima neverovatan efekat na ekonomski rast.

- U radu na ovom projektu dobar uticaj može da bude i to što ćemo da pokažemo nove tehnike izgradnje i dizajn, što će biti zanimljivo – rekao je Alabar, koji smatra da nije toliko važna ni infrastruktura, koliko bolji kvalitet života za sve građane. - Mislim da je naša obaveza ono zašta smo se i opredelili, a to je da oživimo ovaj deo Savamale ispred naše firme i Vlade Srbije. Obećali smo vladi da ćemo na ovom projektu koristiti najnaprednije tehnike i dizajn i to ćemo i uraditi.

Na konstataciju novinara da deo javnosti ne veruje da će projekat biti realizovan, on je odgovorio da je njegova opredeljenost za „Beograd na vodi“ zasnovana na dva stuba: jedan je premijer Aleksandar Vučić bez čije podrške i pritisaka ne bi imali takvu motivaciju, a drugi stub je vlada UAE.

On je rekao da je ta zemlja u poslednjih 18 godina realizovala projekte vredne između 15 i 20 milijardi dolara i da, ako to nije garant za realizaciju projekta, garancija je pritisak vlade dve zemlje.

- „Beograd na vodi“ je prilika da se u delo da sprovedu najbolje prakse širom sveta – rekao je Alabar i dodao da je ponosan što je na tom projektu angažovan tim za dobrobit naroda. - Nadamo se da narod to može da prepozna.

Govoreći o pozitivnim efektima koje će „Beograd na vodi“ imati na Srbiju, Alabar je ukazao na činjenicu da i Vlada Srbije vrši pritisak da u realizaciji tog projekta budu uključeni kako lokalna radna snaga.

Alabar je podsetio i da su Beograd i Srbija predstavljeni u Kanu u Francuskoj, gde je projekat „Beograd na vodi“ bio „glavna zvezda“ i da je zadobio interesovanje velikog broja investitora.

- Srbija je tamo predstavljena kao zemlja u akciji, a Beograd kao grad koji ide napred. Tu se videlo da je veliki broj ljudi zainteresovan za ovaj projekat – zaključio je on.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Pablo 01.02.2023.
Nema gradnje nikakve gospodo preduzetnici. ...
Nena 31.01.2023.
Ima li nade da se u Sadovima kod zeleznicke...
Jovan Vranjes 30.01.2023.
Da li cemo mi koji odavno trazimo legalizac...
DARKO 30.01.2023.
Ne može legalizacija objekata građenih na t...
Megi 17.01.2023.
Ovo je stvarno nešto posebno...kao u Švajca...

;