INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Srbija će biti sedište transbalkanske železnice (video)

17.04.2015. | Tanjug

Ministarka građevine, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da će Srbija biti sedište transbalkanse železnice i najavila da će kada budu završeni infrastrukturni projekti u železnici subvencije biti smanjene za 50 odsto.

- Procena je kada završimo infrastrukturne projekte koje trenutno imamo u železnici, i kuvajtski i ruski kredit, i češki kredit...da ćemo uspeti da smanjimo subvencije na kraju treće ili četvrte godine za 50 odsto – rekla je Mihajlović.

Ministarka je ukazala da naša zemlja može da iskoristi svoj položaj, a to znači da će se Srbija još jače povezivati sa zemljama u regionu.

Strateški cilj vlade je da ljudi požele da se voze našim vozovima i našim prugama, rekla je Mihajlović novinarima pred početak konferencije o železničkoj infrastrukturi u regionu koju je organizovao internet časopis „Balkanmagazin“.

Prema njenim rečima u naredne tri godine očekuje se završetak rekonstrukcije oko 500 kilometara pruge, a očekuje se i kompletno reformisanje železnice.

Ona je podsetila da od 1. jula u okviru „Železnica Srbije“ počinju da funkcionišu četiri preduzeća i istakla da će se kako reforme budu odmicale iz godine u godinu subvencije smanjivati.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Nenad 12.06.2024.
Samo da je ne zatvore kao Pailulsku. Više n...
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...

;