Radovi na Subotičkom pozorištu probijaju rokove

16.04.2015. | S. Iršević | Dnevnik

Kraj aprila je bio rok za završetak radova na starom zaštićenom delu Narodnog pozorišta u Subotici. Međutim, u toku zime je došlo do zastoja, jer zbog mraza nisu mogli da se odvijaju predviđeni radovi u unutrašnjosti objekta.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- „Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine“ raspisala je konkurs čiji rezultati će se znati za tri nedelje. Tada će biti poznato koliko tačno će Pokrajina izdvojiti novca za nastavak radova – rekao je Peter Blau, direktor subotičke „Direkcije za izgradnju grada“. - Za sada su Grad i Ministarstvo kulture izdvojili po 35 miliona dinara za nastavak radova na objektu, a Republika još dodatnih 20 miliona dinara. Dolaskom lepšeg vremena počelo je užurbano da se radi na  zatvaranju starog zaštićenog dela pozorišta. U toku su krovopokrivački radovi i malterisanje fasade objekta. Iako je rok za kraj četvrte faze bio kraj aprila, pomeren je do prve nedelje juna. Mada se nadamo da ukoliko nas vreme posluži neće biti toliko odstupanja od prvobitne zamisli.

Da podsetimo, 6. novembra 2014. godine predstavnici Subotice i „SMB gradnje” d. o. o. iz Subotice, ovlašćenog člana konzorcijuma u čijem sastavu su i MPP „Jedinstvo” Sevojno, „Cim gas”, „Yumol”, „Rotel” i „DG company”, svi iz Subotice, potpisali su ugovor o nastavku radova četvrte faze adaptacije, rekonstrukcije i dogradnje zgrade Narodnog pozorišta u Subotici. Radovi su ugovoreni na osnovu sprovedenog otvorenog postupka javne nabavke i saglasnosti koju je „Fond za kapitalna ulaganja AP Vojvodine“ dao Subotici za sprovođenje postupka javne nabavke. Grad Subotica je u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama doneo odluku o dodeli ugovora za predmetne radove 29. oktobra  2014. godine. Vrednost ugovorenih radova prelazi 70 miliona dinara, odnosno 84,7 miliona sa uračunatim PDV-om.

Rok za izvođenje radova je 140 dana, a ne može biti duži od 150 kalendarskih dana, računajući od dana uvođenja u posao. Radovi su počeli sredinom novembra prošle godine. U okviru četvrte faze pokriva se objekat, ugrađuje spoljašnja stolarija, uređuje se fasada na starom delu objekta i obavljaju neophodni zanatski radovi.

Radovi na izgradnji i rekonstrukciji Narodnog pozorišta su započeti još juna 2007. godine.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Zvezdan 23.02.2021.
Ovo je samo zanimljivost za nas. Naše zelen...
Куриња 17.02.2021.
Када креће са радовима?
Sulja Besir 09.02.2021.
Jeli radite u Austriju imamo 270 m2 tarasei...
Saurus 08.02.2021.
Liči na bledu kopiju Karađorđevog trg u Bat...
DARKO 08.02.2021.
Stanovnici naselja Stepa Stepanović NEĆE "m...