Za infrastrukturu u Sremskim Karlovcima 36 miliona

16.04.2015. | RTV

„Uprava za kapitalna ulaganja Vojvodine“ izdvojila je oko 36 miliona dinara za projekte za razvoj infrastrukture u Sremskim Karlovcima, što bi trebalo da doprinese rešenju više komunalnih problema u ovoj opštini.

Kako se navodi u saopštenju iz „Uprave“, ovim je omogućeno lokalnoj samoupravi da u najskorije vreme bude otvoren vrtić izgrađen u naselju Dudara, za čiju izgradnju je „Fond za kapitalna ulaganja AP Vojvodine“ prethodno izdvojio oko milion dinara.

Da bi 342 mališana mogla da krenu u ovu predškolsku ustanovu, neophodno je najpre da bude asfaltirana pristupna saobraćajnica u ulici Novoj, što će koštati oko 13 miliona dinara. Osim toga, ovim projektom je predviđena i izgradnja parking prostora i biciklističke staze, kao i opremanje jednog dela asfaltiranog prostora za potrebe dečije ustanove.

Među komunalnim problemima u Sremskim Karlovcima je i neredovno snabdevanje vodom u ulici Andreja Volnog. Već dve decenije njeni stanovnici zbog nepovoljne konfiguracije terena imaju problem sa nedostatkom pijaće vode. U projekat izgradnje vodovoda i „buster“ pumpe za deo pomenute ulice biće uloženo 8.5 miliona dinara.

„Uprava za kapitalna ulaganja“ je takođe dodelila blizu 14.5 miliona dinara za sanaciju saobraćajnice u Sremskoj ulici na koju se odronila velika količina zemlje u februaru ove godine.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
Mićo 20.11.2019.
Ko to kaže da je most graditi pored mosta j...
Invekta 18.11.2019.
Odlično rešenje, olakšava posao, a efekti s...
boki 14.11.2019.
kao prvo idealno ravnih dasaka iz paleta je...
Nemanja Rodić 05.11.2019.
Bravo,molim vas da pošaljete ekipu da okrpi...
Maja 19.10.2019.
Gde mogu da nabavim ovakav beton? I po koj...