Indijske železnice zainteresovane za srpske pruge

08.04.2015. | Tanjug

Državna indijska kompanija „Rajts“ (RITES Limited) zainteresovana je za razvojne projekte srpskih železnica i privredu Srbije, istakli su predstavnici te firme i njihove partnerske kompanije AFII prilikom posete „Železnicama Srbije“, saopšteno je iz srpskih železnica.

Osnivač „Rajtsa“ je Vlada Indije i ta kompanija je u okviru „Indijskih državnih železnica“ zadužena za realizaciju njihovih projekata u inostranstvu i jačanje međunarodne saradnje.

Generalni direktor „Železnica Srbije“, Miroslav Stojčić, i predsednik Skupštine srpskih železnica, Zoran Anđelković, sa predstavnicima železničke srpske privrede upoznali su delegaciju iz Indije sa aktuelnim stanjem u tom preduzeću, ali i sa najznačajnijim projektima modernizacije širom zemlje, čija je realizacija u toku.

Izvršni direktor za planiranje i poslovni razvoj indijske kompanije S. K. Luthra predstavio je srpskim privrednicima potencijale te indijske firme i „Indijskih železnica“, kao jedne od najvećih železničkih kompanija u svetu.

Prema njegovim rečima, ta kompanija prisutna je svuda u svetu gde god u realizaciji železničkih projekata finansijsku podršku pruža Vlada Indije, ali i u drugim poslovima.

Kako je istakao, „Indijske železnice“ su među retkim železničkim upravama u svetu koje same proizvode i svoja vozna sredstva, zbog čega su posebno zainteresovani za srpsku vagonogradnju.

Indijskim privrednicima svoje kompanije prezentirali su i direktor „Saobraćajnog instituta CIP“ Milutin Ignjatović, generalni direktor „Energoprojekta“ Vladimir Milanović i njegov pomoćnik Ljiljana Rosić, pomoćnik direktora „Puteva Srbije“ Slavoljub Tubić, tehnički direktor „Mostogradnje“ Siniša Brusin, kao i direktor novosadskog ZGOP-a Zoran Stanojević.

Indijska delegacija održaće i individualne sastanke sa predstavnicima pojedinih preduzeća, a posebno ih je zanimala spremnost i iskustvo „Saobraćajnog insituta CIP“ i „Energoprojekta“ za rad izvan granica Srbije.

Indijska delegacija će danas radnim vozom obići delove pruga Beograd-Novi Sad-Subotica i Beograd-Ruma-Šid, a planiran je i obilazak „Fabrike za proizvodnju i remont vagona Želvoz“ u Smederevu i „Fabrike vagona“ u Kraljevu.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Tanja 14.04.2021.
Kako da se prijavim za zamenu stolarije, i ...
Ako ministarka bude dinamicna kaokada je bi...
Adrijana 13.04.2021.
Kako da se prijavim za subvenciju promene s...
Ivan 13.04.2021.
Gde se prijaviti za stolariju i izplciju ku...
Zeks 13.04.2021.
Kako se prijaviti za promenu stolarije