Indijske železnice zainteresovane za srpske pruge

08.04.2015. | Tanjug

Državna indijska kompanija „Rajts“ (RITES Limited) zainteresovana je za razvojne projekte srpskih železnica i privredu Srbije, istakli su predstavnici te firme i njihove partnerske kompanije AFII prilikom posete „Železnicama Srbije“, saopšteno je iz srpskih železnica.

Osnivač „Rajtsa“ je Vlada Indije i ta kompanija je u okviru „Indijskih državnih železnica“ zadužena za realizaciju njihovih projekata u inostranstvu i jačanje međunarodne saradnje.

Generalni direktor „Železnica Srbije“, Miroslav Stojčić, i predsednik Skupštine srpskih železnica, Zoran Anđelković, sa predstavnicima železničke srpske privrede upoznali su delegaciju iz Indije sa aktuelnim stanjem u tom preduzeću, ali i sa najznačajnijim projektima modernizacije širom zemlje, čija je realizacija u toku.

Izvršni direktor za planiranje i poslovni razvoj indijske kompanije S. K. Luthra predstavio je srpskim privrednicima potencijale te indijske firme i „Indijskih železnica“, kao jedne od najvećih železničkih kompanija u svetu.

Prema njegovim rečima, ta kompanija prisutna je svuda u svetu gde god u realizaciji železničkih projekata finansijsku podršku pruža Vlada Indije, ali i u drugim poslovima.

Kako je istakao, „Indijske železnice“ su među retkim železničkim upravama u svetu koje same proizvode i svoja vozna sredstva, zbog čega su posebno zainteresovani za srpsku vagonogradnju.

Indijskim privrednicima svoje kompanije prezentirali su i direktor „Saobraćajnog instituta CIP“ Milutin Ignjatović, generalni direktor „Energoprojekta“ Vladimir Milanović i njegov pomoćnik Ljiljana Rosić, pomoćnik direktora „Puteva Srbije“ Slavoljub Tubić, tehnički direktor „Mostogradnje“ Siniša Brusin, kao i direktor novosadskog ZGOP-a Zoran Stanojević.

Indijska delegacija održaće i individualne sastanke sa predstavnicima pojedinih preduzeća, a posebno ih je zanimala spremnost i iskustvo „Saobraćajnog insituta CIP“ i „Energoprojekta“ za rad izvan granica Srbije.

Indijska delegacija će danas radnim vozom obići delove pruga Beograd-Novi Sad-Subotica i Beograd-Ruma-Šid, a planiran je i obilazak „Fabrike za proizvodnju i remont vagona Želvoz“ u Smederevu i „Fabrike vagona“ u Kraljevu.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Саша 30.06.2020.
Имам проблеме које сте описали. Две куће у...
Darko 22.06.2020.
Težište gužve će se preneti na raskrsnicu K...
Milan 16.06.2020.
Na zgradi u ulici Stanislava Sremčevića 1 u...
Bozo Ristanović 15.06.2020.
U periodu od pet godina nakon izgradnje hid...
Шумадинац 15.06.2020.
Нема разлога да се и јужни део пруге не изг...