Ugovor o završetku izgradnje glavnog kolektora Kula-Vrbas

07.04.2015. | Tanjug

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine i novosadske firme „Graditelj“ potpisali su Ugovor o završetku izgradnje glavnog kolektora Kula-Vrbas, za ove dve opštine u kojima živi oko 86.500 stanovnika.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Prema rečima državnog sekretara ministarstva poljoprivrede Stane Božović, ugovor u vrednosti od oko 21 milion dinara, odnosi se na završetak izgradnje pete, poslednje faze kolektora.

Kako je dodala, ukupna vrednost sredstava koje je do sada dalo ministarstvo za izgradnju pete faze sa tim iznosom biće oko 106 miliona dinara.

- Završetkom izgradnje omogućuje se priključenje stanovnika Kule na glavni kolektor, a time i na centralno postrojenje za preradu otpadnih voda u Vrbasu, koje se finansira iz pretpristupnih sredstava Evropske unije – dodala je Božović, a saopšteno je iz resornog ministarstva.

Ugovor o izgradnji pete faze je potpisan još 2010. godine, a radovi su obustavljeni 2011. godine i od tada su bili u prekidu. Novim Ugovorom radovi treba da počnu 14. aprila a da se završe u roku od 60 dana od dana potpisivanja ugovora.

Izgradnju Centralnog postrojenja za preradu otpadnih voda u Vrbasu u vrednosti od oko 12,2 miliona evra finansira EU, koja je dala i oko 2,1 milion evra kao tehničku pomoć za pripremu tehničke i tenderske dokumentacije.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Marko 14.04.2021.
Kako se prijaviti za zamenu stolarije na ku...
Tanja 14.04.2021.
Kako da se prijavim za zamenu stolarije, i ...
Ako ministarka bude dinamicna kaokada je bi...
Adrijana 13.04.2021.
Kako da se prijavim za subvenciju promene s...
Ivan 13.04.2021.
Gde se prijaviti za stolariju i izplciju ku...