IZOLACIJA-468X60-BANNER

AUSTROTHERM-970X250-BANNER

Niš: Kasni izgradnja 70 stanova

26.03.2015. | D. Stojanović | Novosti

Posle dva puta produžavanog roka, izgradnja 70 „socijalnih stanova“ u lamelama pet i šest u Ulici Majakovskog u naselju Duvanište neće biti završena do predstojećeg leta, već do jeseni. Najpre je iz objektivnih razloga rok probijen za 54 dana uz obostranu saglasnost investitora, „Gradske stambene agencije“ i izvođača radova firme „Tončev gradnje“ a sada je posao prolongiran za još četiri meseca.

Ilustracija (www.pixabay.com)

- Iz nama nedovoljno poznatih razloga, izvođač dodatno kasni još četiri meseca iako mu redovno servisiramo uplate prema ispostavljenim situacijama za obavljene radove. S druge strane, moram da istaknem da je, na osnovu obavljenog nadzora od strane stručnih službi, kvalitet radova na projektovanom nivou – kaže direktor „Gradske stambene agencije“ Vladan Stojanović.

Kako saznajemo, polovina radova na ovim lamelama je završena, plaćeno je između 40 i 50 odsto. Lamela šest je završena sa krovnom konstrukcijom i trenutno se obavljaju unutrašnji zanatski radovi, dok se kod lamele pet stiglo do petog sprata.

- Na lokaciji u Ulici Majakovskog ranije su izgrađene četiri lamele sa oko 140 stanova. Ovo je sada treća faza, a cena kvadrata stambenog prostora u lamelama pet i šest koštaće 634 evra plus PDV, koji će kasnije biti vraćen kupcima s obzirom na to da će prvi put kupovati stan – ističe Stojanović.

Podsećanja radi, ugovor između „Gradske stambene agencije“ i „Tončev gradnje“ potpisan je početkom februara 2014, a radovi su počeli krajem istog meseca i trebalo je da budu završeni do 30. aprila ove godine. Iz republičkih izvora za ovu namenu je obezbeđeno 46 miliona dinara, koliko je u međuvremenu i preneto na račun „Gradske stambene agencije“, dok je 156 miliona na sebe preuzeo Grad Niš.

Odlaganja

- Rok je prvi put produžen za 33 dana, jer se prilikom otkopa temelja nepredvidivo naišlo na vodovodne i kanalizacione instalacije i to je trebalo rešiti. Drugi put, usledilo je dodatno prolongiranje za 21 dan zbog majskih poplava, pa je posao nastavljen – kaže Vladan Stojanović.

 

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ODRŽIVA-ARHITEKTURA-300X120-BANNER

ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
Jelena 29.09.2022.
Divne su! Ja sam ove godine kupila platneni...
DARKO 26.09.2022.
Šta je sa pasarelom kod Ada mola? Da li su ...
slavica 24.09.2022.
Konačno jedno stručno objašnjenje, čestitam...
Sky 19.09.2022.
Ako za ovo treba arhitekti veštačka intelig...
Nataša 16.09.2022.
Da li osb ploce mogu da se ušrafe/postave n...

;