Milutin Folić: Izabrano pet radova za uređenje centra grada

18.03.2015. | Beoinfo

Na javni urbanističko-arhitektonski konkurs za tri centralna gradska trga pristiglo je 30 radova, a žiri je u prvom stepenu izdvojio pet radova, istakao je Milutin Folić, glavni gradski urbanista i predsednik žirija.

Otvoreni, idejni, dvostepeni i anonimni konkurs za uređenje Trga Nikole Pašića, Trga Terazije i Trga republike organizovali su Grad Beograd i „Direkcija za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda“, u saradnji sa „Društvom arhitekata Beograda“.

- Žiri je izdvojio pet radova za učešće u drugom stepenu za koje ćemo dati sugestije, a u svemu prema raspisu i programu konkursne dokumentacije i konkursnim rokovima. Zadovoljni smo celim procesom, jer je već nakon raspisivanja konkursa dokumentaciju preuzelo više od 50 arhitekata, od čega smo dobili 30 radova i bili u mogućnosti da odaberemo najboljih pet za naredni, drugi stepen.  Zahvaljujem učesnicima i članovima žirija koji su na ovome vredno radili – rekao je Milutin Folić.

Šestočlani žiri sačinjavaju: Milutin Folić, dipl. inž. arh, predsednik žirija, i članovi Nebojša Minjević, dipl. inž. arh, akademik prof. Branislav Mitrović, dipl. inž. arh. prof. Boris Podreka, dipl. inž. arh, prof. dr Eva Vaništa Lazarević, dipl. inž. arh, i zamenik člana žirija Milana Jočić, dipl. inž. arhitekture.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
stoja perkovic 25.11.2020.
Postovani,interesuju me ugradnja protocnog ...
Игор 14.11.2020.
Хвала Вам што сте поделили знање и искуство...
Darko 09.11.2020.
Bolje da je postao ministar turizma ili pra...
Bibi 04.11.2020.
Ko je raspisao tender i gde se može videti ...
Milan 03.11.2020.
Bravo super svaka cast !