INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

U toku značajna ulaganja u Banji Kanjiži

13.03.2015. | M. Mitrović | Dnevnik

U Specijalnoj bolnici za rehabilitaciju „Banja Kanjiža“ u toku su značajna ulaganja iz pokrajinske kase i sopstvenih izvora u rekonstrukciju i tekuće održavanje centralnog zdanja „Akvamarin“. Najzahtevniji radovi su na sanaciji ravnih krovova, pa je prema rečima direktorke bolnice dr Slobodanke Drndarski, sopstvenim sredstvima završena sanacija iznad glavnog hola u vrednosti skoro dva miliona dinara.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Nastavljeno je sa radovima na sanaciji krova kojim će se otkloniti prokišnjavanje kuhinje, restorana, kancelarija i svlačionica sportske hale, kao i sanacija i ojačanje krovne konstrukcije iznad bazena gde je pre nekoliko godina bilo i urušavanja plafona. Direktorka Drndarski napominje da je tada statičko merenje pokazalo da su obimniji radovi na sanaciji i ojačanju krova bazena neophodni. Da bi se rešio višegodišnji problem s prokišnjavanjem primeniće se najsavremenija tehnologija.

Treba da započnu i radovi na rekonstrukciji hladnjače i rashladnog bloka u kuhinji, jer su stari koliko i ovaj banjski objekat. Za ova ulaganja „Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju AP Vojvodine“, koji je osnivač ustanove, obezbedio je oko 25 miliona dinara.

- Zbog izvođenja radova koji su započeli 18.februara trenutno za pacijente i ostale posetioce nisu otvoreni bazeni sa termalnom vodom, ali prema ugovorenoj dinamici sa izvođačem beogradskim preduzećem „Izolinvest“ radovi bi trebalo da se završe do kraja marta, pa će tada bazeni biti dostupni našim gostima – kaže direktorka Drndarski.

Centralni objekti kanjiške banje uz hotel „Akva marin“ izgrađeni su pre nešto više od tri i po decenije sa ravnim krovovima, na kojima je zub vremena učinio svoje, a pre četiri godine iznad smeštajnih kapaciteta dograđen je kosi krov, zahvaljujući sredstvima „Fonda za kapitalna ulaganja Vojvodine“.

Ove godine planirano je da počne i rekonstrukcija blatnog bloka, za šta je „Pokrajinski sekretarijat za privredu“ opredelio 4,5 miliona dinara, ali ta investicija traži još dosta sopstvenih sredstava.

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;