Voždovac postao veliko gradilište

02.02.2015. | Novosti

Rekonstrukcija Vojvode Stepe, priprema terena kod Trošarine za budući market lanca „Lidl“ i zemljišta u Bubanj potoku za prvu robnu kuću brenda „Ikea“ – samo su neki od započetih projekata. Predsednik Aleksanadar Savić najavio je još novih gradilišta i ulaganja u infrastrukturu na teritoriji ove prestoničke opštine, na skupu povodom godinu dana na vlasti.

Ilustracija (www.pixabay.com)

Tako će se otvorenom vrtiću „Ciciban“ na Pašinom brdu pridružiti i nov objekat u Braće Jerković adaptacijom prostorija mesne zajednice u Meštrovićevoj ulici, a nakon izgradnje pogona za prečišćavanje otpadnih voda naselja Zuce, do juna 2015. godine počeće i gradnja istog postrojenja za naselje Pinosava, čime će se rešiti problem izgradnje kanalizacije celog podavalskog područja.

- U toku je i prva faza izgradnje Novog kumodraškog kolektora, a očekujemo i početak izvođenja radova na kolektoru Jelezovački potok u Jajincima – rekao je predsednik opštine Voždovac Aleksandar Savić. - Mnogo je još posla ostalo pred nama, a u tome će svakako pomoći što je merama štednje ostvaren suficit u opštinskom budžetu od 27 miliona dinara.

Uskoro počinje i eksproprijacija u Bubanj potoku, za šta je potpisan memorandum sa „Ikeom“ za investiciju „tešku“ 65 miliona evra za izgradnju prve robne kuće do 2016. godine na površini 35.000 kvadarata. Trenutno se izmešta i benzinska pumpa na Trošarini, koja će biti pomerena na pedestak metara dalje zbog temelja marketa novog lanca „Lidl“.

Krov za „Šumice“, naselje u Jajincima

Centar za kulturu i sport „Šumice“ staje na noge, a uskoro stiže i donacija Ambasade Japana u iznosu od 42.000 evra, koja će biti uložena za rekonstrukciju krova. Tokom proleća otvaraju se dva velika gradilišta u Jajincima – izgradnja Rejonskog zdravstvenog centra površine veće od 700 kvadrata kao i naselja Vila Banjica od 280.000 kvadrta. Novi stanovi za oko 10.000 stanovnika biće investicija kineskog preduzetnika Čang Sing Moa.

 

 
Share |

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?