INFONET-468X60-BANNER

Petrovaradin: Veliko gradilište u školi „Jovan Dučić“

26.01.2015. | Dnevnik

Osnovna škola „Jovan Dučić“ u Petrovaradinu ovih dana je veliko gradilište, u toku je zamena kompletne fasadne stolarije PVC stolarijom u novijem delu objekta, u starijem delu obavlja se zamena drvenih prozora, dok će neki biti restaurirani, s obzirom na to da je stari deo škole pod zaštitom kao spomenik kulture. Paralelno s tim radovima, kako se koja  prostorija završi – okreči se.

Takođe, u toku je sanacija školskog dvorišta, gde se na klupama zamenjuju dotrajale daske ili se postavljaju nove klupe. Osim toga, uskoro će se obaviti i sanacija jame za skok udalj. Kada radovi budu okončani, što je realno da se dogodi do kraja drugog polugodišta tekuće školske godine, 871 đak petrovaradinske škole boraviće u boljim uslovima nego do sada.

Troškove za pomenute radove snosi Grad Novi Sad, ali su u OŠ „Jovan Dučić“ i sopstvenim snagama uspeli da poboljšaju kvalitet nastave.

Posebno interesentno u toj školi je da je stariji deo objekta sagrađen 1876. godine i sigurno je jedan od najstarijih u Srbiji. Noviji deo sagrađen je šezdesetih godina prošlog veka, a na njemu je letos rekonstruisan krov koji je prokišnjavao.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;