INFONET-468X60-BANNER

Radovi u Vojvode Stepe kasne i po tri meseca!

22.01.2015. | Novosti

Iako je po prvobitnom planu još pre dva meseca trebalo da budu gotove prve dve faze rekonstrukcije Ulice vojvode Stepe, nijedna deonica na ovom, trenutno najvećem gradilištu u prestonici, nije završena!

Ilustracija (www.pixabay.com)

Nadležni još ne znaju odgovor na pitanje kada će barem deo saobraćajnice biti potpuno osposobljen, ali uveravaju da radnici i građevinske mašine, koje su na prelazu iz 2014. i 2015. bile skoro potpuno blokirane zbog niskih temperatura, rade punom parom.

Prema rečima Darka Glavaša, direktora „Beokom servisa“, pre devet dana je raskopana još jedna deonica saobraćajnice na Voždovcu.

- Pretprošle nedelje su počeli radovi na trećoj deonici, koja obuhvata deo od Vitanovačke do Nikšićke ulice – kaže Glavaš za „Novosti“. - Na ovom potezu se, trenutno, vrši iskopavanje mesta za postavljanje elektroenergetske mreže, kablova za signalizaciju, kao i priključaka za toplovod. Stavljen je akcenat, upravo na ovu fazu i radi se ubrzanim tempom, kako bi se nadoknadilo izgubljeno vreme.

I šefovi gradilišta, koji su juče posmatrali kako se poslednji sloj starog asfalta i nekadašnje kaldrme lomio pod gusenicama teške mehanizacije ispred Voždovačke crkve, optimistički su raspoloženi.

- Radovi dobro napreduju. Vremenske prilike ne idu baš naruku radnicima, hladno je, ali mašine rade punom parom. Ako sve bude teklo kako je počelo, završićemo u kratkom vremenskom roku ovu deonicu – kratko će jedan od „glavnih“ u žutom prsluku, dok sa trotoara diriguje bageristi.

Dalje od Vitanovačke ulice do raskrsnice sa Nikšićkom postavlja se poslednji sloj šljunka i priprema teren za betonske, tramvajske trase. Na terenu je šest mašina i tek poneki radnik, koji prati putanju mašina.

Što ste bliži Trošarini, čini se, bliži ste i završetku bar jedne deonice. Iako se pred vama ukaže potpuno završena raskrsnica sa Ulicom Ljube Vučkovića, samo nekoliko metara dalje naići ćete na mašineriju. Doduše, u pitanju su samo parkirani valjci, spremni da naposletku poravnaju mešavinu finog asfalta i katrana.

Spremaju asfaltiranje okretnice

Tramvajska okretnica na Trošarini pod udarom je desetak radnika, koji užurbano vrše poslednje pripreme pred asfaltiranje. Radovi na ovom delu stali su na mestu odvajanje šina za Banjicu i okretnicu, a radnici kažu da će i ovaj deo biti završen do kraja februara.

 

 

Komentari: 0

Vezane kategorije


VESTI /iz kategorije/


REHAU-300X120-BANNER

Anketa

Kojom vrstom toplotne izolacije je izolovan vaš stan/kuća?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;