INFONET-468X60-BANNER

BLANKO-970X250-BANNER

Stigla lokacijska dozvola za izgradnju fabrike vode u Užicu

21.01.2015. | Tanjug

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović uručila je juče lokacijske uslove za rekonstrukciju i dogradnju fabrike vode "Petar Antonijević" u Užicu što će obezbediti normalno vodosnabdevanje u tom gradu i najavila da bi radovi mogli da počnu već na proleće.

- Uz ove lokacijske uslove može da počne prva faza rekonstrukcije zajedno sa izradom studije koju će uraditi užički "Vodovod" i izraditi projekat - rekla je ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture tokom obilaska fabrike.

Taj projekat će biti realizovan zahvaljujući primeni novog Zakona o planiranju i izgradnji, a gradonačelnik Užica Tihomir Petković je rekao da će radovi predviđeni prvom fazom biti završeni do kraja godine.

Prva faza, čija je vrednost 2,8 miliona evra, predviđa izgradnju postrojenja za ozoniranje i filtriranje vode, a druga postrojenje za prečišćavanje vode sa aktivnim ugljem.

- Rekonstrukcija i dogradnja fabrike vode je uslov normalnog života i vodosnabdevanja u Užicu. Svaki član Vlade je svestan kroz šta su prošli građani Užica u prethodnom periodu - rekla je Mihajlović.

Prema njenim rečima strateški cilj Vlade je bolji život građana i da svi problemi koji postoje na lokalnom nivou moraju da se rešavaju. Ona je najavila da će vlada razmotriti mogućnosti kako da finansijski pomogne obezbeđivanje sredstava za taj projekat.

Mihajlović očekuje da do juna budu izabrani izvođači radova i da se zatim krene u posao.

 

Komentari: 0

VESTI /iz kategorije/


ISTAKNUTE FIRME /iz kategorije/


Anketa

Koja vrsta pokrivke se nalazi na krovu vašeg objekta?
DARKO 15.04.2024.
Nadam se da će ulazak u tunel biti kroz par...
Nemanja 31.03.2024.
A coskovi kako se zidaju?
Miodrag 30.03.2024.
Kuću sam počeo da gradim na porodicnom iman...
Milan 30.03.2024.
Kad završe Ameri ovaj hotel nebi bilo loše ...
Dr 20.03.2024.
Najveća prednost betonskog crepa u odnosu n...

;